Woman

Woman (2019)

Omvangrijk filmproject waarvoor ruim tweeduizend vrouwen uit vijftig landen werden geïnterviewd, is te kort om ze recht te doen.
play

7,5 details

  • 105 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Regie
Yann Arthus-Bertrand
Anastasia Mikova
Cast
Norma Bastidas, Gabriela Melgoza, Aleksandra Orbeck-Nilssen, Virginie Raisson.
Release
01.09.2019
Release NL
12.03.2020
Release DVD
22.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova | Scenario: Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2019

Deze recensie is geschreven op Internationale Vrouwendag. Het is mooi omdat de dag de kracht van de vrouw viert, maar eigenlijk ook verontrustend dat het in deze moderne tijd nog steeds nodig is om tot uitdrukking te brengen dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. Het is bovendien ronduit stuitend dat mannen en vrouwen verschillende kansen hebben in deze wereld. Het feit dat het geslacht nog steeds bepaalt wat iemand verdient is niet uit te leggen. En dan te bedenken dat we het hier in Nederland nog best goed geregeld hebben, al steken de Scandinavische landen ons naar de kroon.

Van gebrek aan ambitie kun je de makers van de omvangrijke documentaire die luistert naar de simpele doch toepasselijke titel Woman niet betichten. Het team trok de ganse aardkloot over om interviews te houden met vrouwen uit allerlei rangen en standen en uit allerlei verschillende culturen. Van de ruim tweeduizend vrouwen die geïnterviewd waren is slechts een deel in de uiteindelijke documentaire terechtgekomen. Je kunt soms aan het uiterlijk zien uit welk deel van de wereld de dames afkomstig zijn, maar vooral valt op dat de thematiek waarmee ze dagelijks te maken hebben grote overeenkomsten vertoont.

videotrailers & clips