Porcelain (2019)

Een gelukkig gezin wordt langzaamaan ontwricht door de ziekte van hun zoontje.
play

5,7 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Italië
  • België
  • Nederland
96 Min Italië

Zakenman Paul (Tom Vermeir) laat niets aan het toeval over. Met het fortuin dat hij heeft verdiend denkt hij een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn vrouw Anna (Laura de Boer) en hun zoontje Thomas. Met z’n drieën wonen ze op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex, hoog en onaantastbaar boven de stad. Wanneer de achtjarige Thomas ziek wordt, vormen zich de eerste barsten. Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun perfecte levens langzaam beginnen af te brokkelen.

Regie
Jenneke Boeijink
Cast
Gene Bervoets, Johan Heldenbergh, Bert Luppes, Laura de Boer, Mattijn Hartemink, Kristen Denkers, Romana Vrede, Peggy Vrijens, Joris Smit, Tom Vermeir, Han Kerkhoffs, Teresa Saponangelo, Flor Decleir, Neathan van der Gronden.
Release
23.11.2019
Release NL
12.03.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jenneke Boeijink | Scenario: Jenneke Boeijink en Thibaud Delpeut | Cast: Tom Vermeir (Paul), Laura de Boer (Anna), Neathan van der Gronden (Thomas), Teresa Sapangelo (Christina), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2019

In Porselein valt een gelukkig gezin langzaam uit elkaar doordat het zoontje opeens onverklaarbaar gedrag gaat vertonen. Thomas begint steeds raardere trekken te vertonen en verandert langzaamaan steeds meer in een soort beest. De ouders worden steeds radelozer en proberen met geld het probleem op te lossen. Het gezin barst langzaamaan als porselein uit elkaar.

Succesvol zakenman Paul heeft er alles aan gedaan om een veilige wereld voor zijn vrouw Anna en zoontje Thomas te creëren. De familie woont in een luxe penthouse in het centrum van Rotterdam met prachtig uitzicht. In de openingsscène zien we alles vanuit een drone hoog boven het centrum van Rotterdam. De drone is onderweg naar een specifiek appartement, waar een jongetje met een speciale bril op de drone bestuurt. Tot dit moment lijkt alles nog vrij normaal te zijn met Thomas. Dit verandert echter wanneer hij uit het niets iemand uit zijn klas bijt. Na dit incident volgt meer onverklaarbaar gedrag en zelfs ziekenhuisopnamen na een soort epileptische aanvallen. Psychologen weten zich geen raad net als de doktoren en ouders van Thomas.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Porcelain

acties