nu in de bioscoop

My Rembrandt (2019)

Rembrandt, the grandmaster of intimacy, rocks the art world; 350 years after his death, many people, even entire nations are obsessed with his paintings.

Wat voor man moet je zijn om een Rembrandt te hebben? Al zit stoffigheid in een klein hoekje, deze docu blijft stofvrij.
play

7,6 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Nederland
97 Min Nederland

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

Regie
Oeke Hoogendijk
Cast
Jan Six.
Release
24.11.2019
Release NL
05.03.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Oeke Hoogendijk | Scenario: Oeke Hoogendijk | Cast: Jan Six, Eric de Rothchild, Thomas S. Kaplan, Hertog van Buccleuch, Ernst van de Wetering, e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2019

Miljoenen brengen ze op, de doeken van Rembrandt van Rijn. Nou ja, kunsthandelaar Jan Six wist er eentje op de kop te tikken voor minder dan twee ton: 'Portret van een jonge man'. In 2016 zag hij een doek dat niet aan Rembrandt was toegeschreven. Nog niet. Hij kocht het en liet andere experts het stevig evalueren. Uiteindelijk kostte 't hem een paar vriendschappen, maar Six staat nu bekend als de man die zelfs twee(!) Rembrandts ontdekte. En hij is niet de enige met een echte Rembrandt in zijn collectie. Zakenlieden, adel en ander oud geld. Verschillende verzamelaars hebben minstens één werk van 's lands grootste schilder.

Zo wil hertog van Buccleuch zijn schilderij - met erop een vrouw die aan het lezen is - beter kunnen bekijken en laat het aan de muur hangen in zijn leeskamer. Eric de Rothchild, daarentegen, kan wel wat geld gebruiken en verkoopt zijn twee doeken. Als het erop lijkt dat het Rijksmuseum deze duo-Rembrandts in zijn eentje op de kop kan tikken, zet het Louvre ineens zijn beste beentje voor. Want de Franse minister heeft besloten dat de Rembrandts niet zomaar voorgoed het land uit mogen. Ook is daar nog Thomas Kaplan, die zelf nog bijna niet kan geloven dat het mogelijk is om een Rembrandt te bezitten.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"My Rembrandt" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

My Rembrandt

acties