Suriname (2020)

Suriname zal als film waarschijnlijk niet onvergetelijk blijken, maar als authentiek en commercieel product wel.
play

4,8 details

  • 100 Min
  • Misdaad
  • Nederland
100 Min Nederland

Wanneer Righter besluit zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap in Suriname, wordt hij geconfronteerd met zijn criminele verleden. Met zowel justitie als het criminele circuit die Righter op de hielen zitten, leidt de strijd om de macht tot een psychologisch schaakspel waarin de spanning alleen maar toeneemt. Suriname is een meeslepend verhaal over de gevolgen van machtsblokken, corruptie en grote ego’s.

Regie
Danny Leysner
Cast
Liza Sips, Fajah Lourens, Jetty Mathurin, Rosita Dameri, Josylvio, Cyriel Guds, Rodney Glunder, Fernando Halman, Jeroen Duyvenbode van.
Release
20.02.2020
Release NL
20.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Leysner | Scenario: Rodney Lam, Rodney Leysner | Cast: Rodney Lam (Winston Righter), Josylvio (Virgil), Liza Sips (Femke Righter), Fajah Lourens (Nadia), Jetty Mathurin (Ma Jot Bellamie), Cyriel Guds (Steven), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2020

Suriname heeft twee aspecten die de film bij voorbaat significant maken. Het is met name de allereerste productie die Pathé Thuis als productiehuis zijn publiek voorschotelt. Daarnaast is ook de afkomst van de zo ongeveer volledige cast en crew bijzonder. Deze bestaat, op een enkele uitzondering na, volledig uit Surinamers en Surinaamse Nederlanders. Het zal voornamelijk deze combinatie zijn die de film een succes maakt, de Surinaamse film kan namelijk meeliften op Pathé Thuis en natuurlijk vice versa. Als film kun je Suriname weliswaar snel vergeten, maar dat lijkt vooral door de onontkoombare authenticiteit van het project teniet te worden gedaan.

Voor veel mensen in Nederland zal deze film in eerste instantie bekendstaan als het excuus dat actrice Imanuelle Grives aandroeg toen ze afgelopen zomer werd gepakt met een grote hoeveelheid drugs. Haar initiële verweer was dat ze zich voorbereidde op het spelen van een gangster. Wanneer de rest van de cast van Suriname deze grondige voorbereidingsmethode van haar had overgenomen, was de hele film alleen niet tot stand gekomen. Haar personage, uiteindelijk overgenomen door Fajah Lourens, is immers lang niet de enige die niet altijd op het rechte pad loopt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Suriname

acties