Kingdom of the Planet of the Apes
DVD RELEASE

Kingdom of the Planet of the Apes (2024)

Meer fantasy dan sciencefiction dit keer, maar ook dat werkt prima.
play

6,9 details

  • 145 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
145 Min Verenigde Staten

'Kingdom of the Planet of the Apes' speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

Regie
Wes Ball
Cast
Kevin Durand, Dichen Lachman, William H. Macy, Owen Teague, Peter Macon, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Eka Darville, Travis Jeffery, Freya Allan, Lydia Peckham, Ras-Samuel, Nina Gallas, Karin Konoval.
Release
08.05.2024
Release NL
08.05.2024
Release DVD
11.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Ball | Scenario: Josh Friedman | Cast: Owen Teague (Mae), Freya Allan (Nova), Peter Macon (Raka), Lydia Peckham (Soona), Travis Jeffery (Anaya), e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2024

Een van de beste cadeaus die filmmakers kunnen geven aan het publiek is niet alles voorkauwen. Stop er een beetje informatie in voor de kenners, maar vertel een verhaal dat ook werkt voor degenen die in het duister tasten. Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich ergens af, maar waar? Ineens verschijnt op de achtergrond een oriëntatiepunt dat voor velen herkenbaar zal zijn, en daar blijft het bij. Mooi toch? Zo tonen de makers dat ze hun publiek niet voor complete leeghoofden aanzien.

Er zijn inmiddels vele generaties gepasseerd sinds de dood van Caesar, de intelligente aap die de revolutie leidde. Chimpansee Noa woont in een afgelegen dorp en staat op het punt een volwassenwordingsritueel uit te voeren, wanneer apen uit een andere regio zijn familie aanvallen en ontvoeren. Noa gaat op een queeste om hen te vinden en te bevrijden, en krijgt daarbij onder andere hulp van een mens.

videotrailers & clips

alle artikelen (51)

Kingdom of the Planet of the Apes Nieuwsberichten