Een leuke film over leuke soldatenvrouwen die leuk kunnen zingen. Na wat oefenen dan.
play

6,1 details

  • 112 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Musical
  • Verenigd Koninkrijk
112 Min Verenigd Koninkrijk

Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, is sceptisch over het idee, maar laat zich al snel overtuigen door hun humor en moed. Met hartstochtelijk gezongen pophits weten Kate, Lisa en de andere koorleden uiteindelijk hun onderlinge verschillen te overwinnen en krijgen ze tot hun grote verrassing de kans om het optreden van hun leven te geven.

Alt titel
Military Wives
Regie
Peter Cattaneo
Cast
Kristin Scott Thomas, Jason Flemyng, Greg Wise, Lara Rossi, Robbie Gee, Sharon Horgan, Robert Whitelock, India Ria Amarteifio, Colin Mace, Beverly Longhurst, Emma Lowndes, Stephen Thompson, Laura Checkley, Laura Elphinstone, Amy James-Kelly, Karen Sampford, Roxy Faridany.
Release
06.09.2019
Release NL
19.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Cattaneo | Scenario: Rosanne Flynn en Rachel Tunnard | Cast: Kristin Scott Thomas (Kate), Sharon Horgan (Lisa), Emma Lowndes (Annie), Gaby French (Jess), Lara Rossi (Ruby), Amy James-Kelly (Sarah), India Ria Amarteifio (Frankie), Greg Wise (Richard), Jason Flemyng (Crooks), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2019

'Geïnspireerd door het ongelooflijke, waargebeurde verhaal', zegt de trailer. O ja? Is het echt niet te geloven dat soldatenvrouwen een zanggroepje beginnen? Of dat ze door te oefenen beter worden? The Singing Club voert vooral interne spanningen op en marineert de boel in humor. Want het hoeft niet alleen kommer en kwel te zijn, terwijl de vrouwen in spanning afwachten of hun echtgenoten wel heelhuids terugkeren van een militaire missie in Afghanistan. Het eindproduct is de definitie van prima.

Met Kristin Scott Thomas is een zeer respectabele actrice aangetrokken voor de rol van kolonelsvrouw Kate. Zij brengt de factor 'zoals het heurt', in de chaotische bende die de echtgenotes van uitgezonden militairen samen vormen. Ook bij de repetities moet alles volgens het boekje. Na meerdere missies is ze door de wol geverfd als achterblijver; ze heeft zelfs al een zoon verloren aan het leger. Haar tegenpool is Lisa, gespeeld door Sharon Horgan, die puur pragmatisch te werk gaat. Zij laat de dames gewoon lekker zingen wat ze willen. Geen toonladders en tierlantijntjes, maar achteraf wel een lekker wijntje. Zij verbindt, waar Kate veeleisend is.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Singing Club

acties