Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Singing Club is een nieuwe drama komedie geregisseerd door Peter Cattaneo, de regisseur van The Full Monty en Opal Dream.

In de film zijn Britse troepen op een militaire missie tegen terroristen in Afghanistan en laten zo hun geliefden achter. Om de bezorgde vrouwen hun zorgen te doen vergeten, komt Kate (Kristin Scott Thomas) met het idee dat de vrouwen een zangclub beginnen. Ze wil een klassiek koor beginnen, maar de jonge moderne Lisa (Sharon Horgan) lijkt het leuker om popmuziek te gaan zingen. Zo ontstaat er een generatie botsing van twee groepen die Kate en Lisa samen moeten zien te brengen, om de zorgen van alle vrouwen te doen vergeten.

Deze film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal die beginnende scriptschrijvers Rachel Tunnard en Rosanne Flynn goed gedetailleerd hebben weten te vullen met komische hartverwarmende en dramatische hartverscheurende momenten. De beste spanning komt ook bij de botsing tussen de verschillende generaties waar Kate en Lisa de groep vrouwen samen moeten zien te houden, ondanks dat sommige te koppig zijn zich aan te passen aan de rest van de groep.

Het acteer en zang werk wordt goed gedaan door de castleden. Afgezien van dat niet iedereen even goed weet te zingen of acteren, weten alle castleden samen de film te dragen. Zo komen de castleden gelijk over met hun personages, die als zangclub gezamenlijk hun problemen en angsten ook proberen te overwinnen.