Verbazingwekkend portret van een getraumatiseerde Belgische oud-paramilitair en zijn schijnbaar perfecte leven in Kenia.
play

7,1 details

  • 86 Min
  • Documentaire
  • Nederland
86 Min Nederland

Een grimmige blik op cultuurverschillen en vooroordelen. Is het echte liefde die de Belgische Gilbert voelt voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee?

Alt titel
African Bride
Regie
Roy Dames
Jos Driessen
Release
02.09.2021
Release NL
02.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Roy Dames en Jos Driessen | Scenario: Roy Dames en Jos Driessen | Cast: Gilbert, Helen, Tina e.a.| Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2019

Roy Dames, bekend van documentaires zoals Meiden van de Keileweg (2002), Dossier Loverboy (2008) en Foute Vrienden (2010), maakte in 2019 voor het eerst een film in duoregie met editor Jos Driessen. Uit deze samenwerking kwam Max, een Leven in TBS, een documentaire over een man die veertien jaar tbs kreeg. In datzelfde jaar maakten ze Afrikaanse Bruid. Dit verbazingwekkende portret over een getraumatiseerde oud-paramilitair die zijn geluk bij Afrikaanse vrouwen zoekt, beleeft twee jaar later eindelijk zijn bioscooprelease.

"Once you go black, you always go black." Het is slechts één van de vele opmerkelijke uitspraken die de Belgische Gilbert in Afrikaanse Bruid doet. Deze voormalige paramilitair leeft met veel plezier in Kenia, waar de zon altijd schijnt, de jonge vrouwen prachtig zijn en hij de drank vaker dan goed voor hem is achterover slaat. Die "mooie zwarte meisjes met een zachte huid" lopen overigens ook met Gilbert weg. Het is de man van wie ze altijd hebben gedroomd. Blanke mannen zijn immers veel betrouwbaarder dan zwarte Afrikaanse mannen. Bovendien begrijpen zij hen veel beter. Een blanke man is dus zeker het proberen waard.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Afrikaanse Bruid

acties