nu in de bioscoop

Sidik and the Panther (2019)

Al vijfentwintig jaar is Sidik op zoek naar een panter, met als doel zijn leefomgeving veilig te stellen.
play

4,7 details

  • 83 Min
  • Documentaire
  • Nederland
83 Min Nederland

De enige vrienden van de Koerden zijn hun bergen’ zegt Sidik. In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt hij als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Sidik is er van overtuigd dat de panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar dit gebied. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Hiermee zou zijn geboortegrond eindelijk beschermd zijn.

Alt titel
Sidik and the Panther
Regie
Reber Dosky
Release
16.04.2019
Release NL
10.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Reber Dosky | Scenario: Reber Dosky | Cast: Sidik Barzani, e.a.| Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2019

In zijn eentje struint een man door de bergen van Koerdistan, niet om te jagen, eten te verzamelen of hout bij elkaar te sprokkelen, maar om een panter te vinden. Niemand helpt hem, maar iedereen steunt hem in het volbrengen van zijn missie. In Sidik en de Panter portretteert Reber Dosky een man met een enorme liefde voor zijn leefomgeving, waarvan hij een beschermd gebied wil maken.

Al vijfentwintig jaar zoekt Sidik in het ruige berglandschap van Koerdistan naar een panter. Je zou hem kunnen bestempelen als een dorpsgek, een man met een rare uit de hand gelopen hobby. Al snel blijkt dat er een serieus verhaal schuilgaat achter deze zoektocht en dat het vinden van de panter niet zozeer een doel, maar een middel is. Als hij kan aantonen dat er panters in dit deel van Koerdistan leven, dan kunnen de autoriteiten het gebied tot Nationaal Park verklaren. En een Nationaal Park mag niet gebombardeerd, verbrand en geplunderd worden. Er zal dan eindelijk vrede heersen.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Sidik and the Panther" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sidik and the Panther

acties