The Unbearable Weight of Massive Talent

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Alleen Nicolas Cage kan Nicolas Cage spelen.
The Unbearable Weight of Massive Talent is een nieuwe actiekomedie geregisseerd en deels geschreven door Tom Gormican, de regisseur van That Awkward Moment.
In de film bevindt acteur Nicolas Cage zich op het dieptepunt van zijn acteercarrière. Hij weet geen passende rollen of films meer te vinden, om in te acteren. Zo voelt Nicolas zich gedwongen om te stoppen met acteren en met pensioen te gaan. Voordat hij dit nieuws met de rest van de wereld kan delen, krijgt hij een bod aangeboden om voor 1 miljoen op de verjaardag van een superfan Javi Gutierrez (Pedro Pascal) te verschijnen. Tijdens zijn tijd bij Javi wordt Nicolas door de CIA gevraagd Javi te bespioneren, want hij schijnt iemand ontvoerd te hebben en een geheime drugsbaron te zijn. Nicolas gaat met tegenzin akkoord, maar wil niet geloven dat zijn fan Javi schuldig is aan al deze criminele dingen waarvan de CIA hem beschuldigd.
Met deze film maken ze op een eigen respectabele manier Nicolas Cage zijn acteer en filmcarrière wat belachelijk door gebruikte maken van parodie en zelfspot komedie. Naast Nicolas Cage zelf maken ze de moderne filmwereld ook wat belachelijk. Filmfans en dan vooral fans van Nicolas Cage kunnen zowat meer van deze soort komedie genieten.
Nicolas Cage blijft een bijzonder figuur in de film en sterrenwereld met zijn aparte film en levenskeuzes. Een zelfspot komedie kan zo met genoeg materiaal simpelweg gemaakt worden. Helaas zijn de regisseur en schrijvers van de film meer bekend uit de tv-wereld. Medeschrijver Kevin Etten heeft zo meer meegewerkt aan scripts van verschillende tv-komedies. Dit televisieniveau is dan ook wat te klein voor een acteur als Nicolas Cage. Dankzij het rommelig schrijfwerk kan het verhaal wat minder overkomen, wat meer oog voor detail had dit voorkomen kunnen worden. Door de trailers kun je ook al een beetje voorspellen waar het verhaal ongeveer naartoe gaat wat het alleen maar voorspelbaarder maakt. Als je de trailers kunt mijden, kan de film je wat meer verrassen.
Ondanks de minpunten van de film weet Nicolas Cage als een fictieve versie van zichzelf de film wel weer een unieke draai te geven. Hij laat zo weer zien dat alleen hij zichzelf op zijn eigenaardige manier kan spelen en ze haast geen andere acteurs had kunnen casten in de meeste rollen die hij heeft gespeeld. Hij weet zo vele castleden en verhaallijnen van bijvoorbeeld de CIA en drugscriminelen wat te overschaduwen. De leukste momenten in de film komen dan ook wanneer Nicolas Cage het samen met Pedro Pascal als zijn grote fan de respectvolle en belachelijke Nicolas Cage films langsgaan en hier verder op zelf spottende manier mee omgaan.