Punt Uit Schluss Aus Full Stop
Een indrukwekkend en liefdevol portret over de paradox van een levensgenieter die klaar is met leven.
play

7,6 details

  • 80 Min
  • Documentaire
  • Nederland
80 Min Nederland

Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop geeft een gevoelig, intiem en intrigerend inkijkje in een van de meest ingrijpende momenten in iemands leven: het leven willen verlaten omdat de levenspijn de levensvreugde verdrijft. Documentairemaker Rosemarie Blank volgt haar levensgezel van zeer nabij en samen maakten ze deze film van zijn laatste dagen. Het dilemma, de strijd: in cinematografisch fascinerende scenes en met humor weet ze het leven in zijn meest naakte en pure vorm te raken. Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop is een ode aan een levensgenieter die tot het einde voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste besluit valt.

Regie
Rosemarie Blank
Release
07.03.2020
Release NL
12.03.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Rosemarie Blank | Scenario: Rosemarie Blank | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2020

We hebben allemaal een beeld bij de vraag hoe we onze laatste dagen op deze verwarrende en overweldigende planeet willen doorbrengen. Met een heldere geest en zonder al te veel lichamelijke ongemakken of pijn. En als we dan het tijdige voor het eeuwige verruilen dan het liefst vreedzaam in onze slaap. Dit ideaalbeeld streven we allemaal na, maar helaas is de werkelijkheid een stuk weerbarstiger. Zelfs als je nog met alle macht wilt leven kan het omhulsel van je geest en ziel, je lichaam, zich hiertegen verzetten.

Daar kon de Duitse architect Michael Hellgardt over meepraten. De in de buurt van Berlijn geboren Hellgardt woonde de laatste decennia van zijn leven in de Amsterdamse Jordaan in het huis dat hij zelf ontworpen en gebouwd had. Als we afgaan op de archiefbeelden dan was het een man vol levenslust, passie voor zijn werk, de geneugten van het leven en de mensen om hem heen. Jaren later vinden we hem als hoopje ellende terug in zijn Amsterdamse huis. Helgardt wil niet meer leven, maar wil juist leven. De tegenstrijdigheden woeden in wat nog over is van zijn lichaam.

videotrailers & clips