Lost Girls (2020)

Waargebeurd verhaal rondom de Long Island-seriemoordenaar intrigeert in essentie, maar frustreert in uitvoering.
play

6,1 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Wanneer haar dochter Shannan vermist wordt gaat Mari Gilbert uit New York op onderzoek uit. In de bossen doet ze een gruwelijke ontdekking wanneer ze op de lichamen van andere meisjes stuit. Deze blijken zich te hebben opgehouden in de seksindustrie en zijn vermoord door de seriemoordenaar die Long Island onveilig maakt.

Regie
Liz Garbus
Cast
Gabriel Byrne, Gabriel Byrne, Amy Ryan, Kevin Corrigan, Ana Reeder, Oona Laurence, Lola Kirke, Thomasin McKenzie, Dean Winters, Miriam Shor, Reed Birney, Rosal Colon, Grace Capeless, Jimi Stanton, Matthew F. O'Connor, Molly Brown.
Release
28.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Liz Garbus | Scenario: Michael Werwie | Cast: Amy Ryan (Mari Gilbert), Gabriel Byrne (Richard Dorman), Thomasin McKenzie (Sherre Gilbert), Oona Laurence (Sarra Gilbert), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2020

De zaak van de Long Island-seriemoordenaar houdt de gemoederen al bijna een decennium bezig. De meeste slachtoffers waren prostituees en sommigen al jaren dood voordat ze gevonden werden. Het geschatte aantal moorden ligt tussen de tien en zestien. Van sommige vrouwen zijn slechts delen van lichamen gevonden wat de identificatie bemoeilijkte. Een twijfelgeval is en blijft de zaak van Shannan Gilbert.

Vooral de politie en de FBI hebben twijfels of de jonge vrouw van vierentwintig tot de slachtoffers van de nog steeds niet gepakte moordenaar behoort. Haar moeder Mari en deskundigen zijn er zeker van dat de zaak van Shannan in het rijtje past. De makers van het Netflix-drama Lost Girls houden zich opvallend sterk aan de waarheid, mede omdat ze zich baseerden op het boek dat Robert Kolker over de seriemoordenaar schreef. Des te opvallender is het dan ook dan in de eindtitels regisseur Liz Garbus elke vorm van twijfel wegneemt en zich hiermee achter de lezing van de directbetrokkenen schaart. Niet voor niets heeft Garbus naam gemaakt als regisseur van documentaires, maar drama blijkt een stap te ver.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Lost Girls

acties