The Platform (2019)

Gevangenen vechten om de laatste restjes eten. Een Spaanse horror om je vingers bij af te likken!
play

7,2 details

  • 94 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Spanje
94 Min Spanje

In een dystopische toekomst worden gevangenen gehuisvest in verticaal geplaatste cellen. De bewoners bovenaan krijgen heerlijk voedsel voorgeschoteld, terwijl de gevangenen onder hen het moeten redden met de restjes en dagelijks moeten vechten om te overleven. Wie welke cel toegewezen krijgt wordt volledig willekeurig beslist

Alt titel
El Hoyo
Regie
Galder Gaztelu-Urrutia
Cast
Ivan Massagué, Antonia San Juan, Zorion Eguileor, Emilio Buale, Mario Pardo, Chema Trujillo, Eric Goode, Alexandra Masangkay, Miriam K. Martxante, Miriam Martín, Algis Arlauskas, Gorka Zufiaurre, Txubio Fernández de Jáuregui, Óscar Oliver.
Release
06.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Galder Gaztelu-Urrutia | Scenario: David Desola en Pedro Rivero | Cast: Ivan Massaqué (Goreng), Antonia San Juan (Imoguiri), Zorion Eguileor (Trimagasi), Emilio Buale (Baharat), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2019

The Platform verschijnt precies op het juiste moment. Nu het coronavirus wereldwijd om zich heen grijpt en mensen massaal besluiten om absurde hoeveelheden groenteconserven en toiletpapier in te slaan, brengt Netflix een film uit die juist hamert op de waarde van solidariteit. In deze horror van regisseur Galder Gaztelu-Urrutia heeft de mateloze hebzucht van enkele personages zeer gruwelijke gevolgen voor de rest. Er staat mensenvlees op het menu!

Het concept van het Spaanse The Platform (originele titel: El Hoyo) is bijzonder origineel. Denk aan een kruisbestuiving tussen het in 1997 verschenen Cube en een kannibalenfilm naar keuze, maar dan wel geserveerd met een aantal intelligente ideeën over de duistere kant van de menselijke natuur. De setting is een gevangenistoren - of een 'verticaal zelfredzaamheidscentrum' zoals een van de personages de onheilsplek in het voorbijgaan noemt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Platform Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Platform

acties