nu in de bioscoop

Rundfunk: Jachterwachter (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Rundfunk: Jachterwachter is een nieuwe komedie film en spin-off van de tv-serie Rundfunk. De film is geregisseerd door Rob Lücker, die ook alle afleveringen van de tv-serie heeft geregisseerd.

De film gaat over de camping HIVO waar de hardwerkende wachtopzichter (Yannick van de Velde) alles eigenhandig draaiende probeert te houden. Hij moet zo verschillende campinggasten tevreden proberen te houden. Wanneer de wachtopzichter leert dat de beroemdheid Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) ook naar camping HIVO komt, ziet hij dit als een zege en een kans om de camping populairder te laten lijken. Wat de wachtopzichter alleen niet weet is dat Ronnie op de camping probeert onder te duiken voor gevaarlijke criminelen. Als de wachtopzichter leert waarom Ronnie naar de camping is gekomen, moet het duo leren samen te werken om zowel de camping als hun eigen levens te redden van de criminelen.

De tv-serie Rundfunk stond bekend om zijn sadistische humor en ditzelfde soort humor wordt ook weer in de film gebruikt, alleen dan op een wat meer overdreven manier. Zo kunnen fans van de serie of mensen die om sadistische humor kunnen lachen ook van de humor in deze film genieten. De humor is alleen niet zo goed bedacht of geschreven zoals in de tv-serie, want in de film komen de komische momenten wat meer willekeurig of wat te geforceerd over. Vooral de meer geforceerde komedie momenten komen al snel wat voorspelbaar over.

Onbedoeld speelt de film wel op een komische manier in op de actualiteit van de zomervakantie van 2020. De meeste Nederlanders zeggen namelijk dat ze dit jaar op vakantie gaan in eigen land, omdat ze vanwege de Corona situatie liever veilig in eigen land blijven. De film maakt zo toevallig op een wat overdreven manier situaties op een Nederlandse camping en dingen die je hier voorkomen of gebeuren wat belachelijk.

Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout zorgen samen voor komische en passend acteerwerk in de film. De rest van de cast spelen leuke stereotype personages die je ook op een wat minder overdreven manier kunt verwachten terug te zien op een Nederlandse camping. Hun personages komen ook wat over als de typetjes uit de tv-serie Rundfunk.