Lara (2019)

Hoe een moeder actief het leven van haar volwassen zoon probeert te verzieken.
play

6,7 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Duitsland
98 Min Duitsland

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag en de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie. Hij is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die dag niets van zich horen. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Regie
Jan Ole Gerster
Cast
Corinna Harfouch, Tom Schilling, Rainer Bock, Maria-Victoria Dragus, Friederike Kempter, Johann von Bülow, Volkmar Kleinert, Birge Schade, Barbara Philipp, Edin Hasanovic, Hildegard Schroedter, Alexander Khuon, André Jung, Gudrun Ritter, Mala Emde, Mark Filatov.
Release
30.06.2019
Release NL
01.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan-Ole Gerster | Scenario: Blaz Kutin | Cast: Corinna Harfouch (Lara Jenkins), Tom Schilling (Victor Jenkins), Rainer Bock (Paul Jenkins), Volkmar Kleinert (Professor Reinhoffer), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2019

"They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to, but they do." Met deze befaamde zin begon schrijver Philip Larkin zijn gedicht This Be The Verse. Het had op niemand beter van toepassing kunnen zijn dan het hoofdpersonage van deze film. Lara Jenkins heeft nogal een moeizame relatie met haar zoon. Haar zoon doet veel moeite om haar te ontlopen. Al snel wordt duidelijk dat Lara zo haar eigen trauma's heeft die ze vrij dwingend op haar zoon overdraagt.

In het begin is te zien dat Lara op een stoel klimt om uit het raam te springen. Deze daad wordt ruw onderbroken door de deurbel. Er staan twee agenten voor de deur die haar assistentie nodig hebben voor een huiszoeking elders in de flat. Dan komen we erachter dat ze jarig is. Wat drijft een vrouw tot zelfmoord op haar verjaardag? Op dezelfde dag geeft haar zoon een zelf gecomponeerd pianostuk ten gehore in het concertgebouw. Lara's familie werkt haar echter tegen om haar zoon te zien. Om toch bij het concert te zijn koopt ze alle resterende kaartjes op en deelt ze uit aan ex-collega's, totale vreemden en haar voormalige pianoleraar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Lara

acties