Betonrausch (2020)

Seks, drugs en makelaardij! Een groep jonge mensen verdient massa's geld aan frauduleuze huizenprojecten. Tot het misgaat.

5,2 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Duitsland
94 Min Duitsland

Een jonge man gaat tot het uiterste om rijk te worden en zet met zijn handlanger de Berlijnse vastgoedmarkt op zijn kop, totdat hun succes alles kapot dreigt te maken.

Alt titel
Rising high
Cast
David Kross, Frederick Lau, Uwe Preuss, Alexander Yassin, Dejan Bucin, Emily Goss, Heike Hanold, Jerry Kwarteng, Janina Uhse, Silvina Buchbauer.
Release
17.04.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Cüneyt Kaya | Scenario: Cüneyt Kaya | Cast: David Kross (Viktor), Janine Uhse (Nicole - stem), Frederick Gau (Gerry), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2020

Drie jonge mensen verdienen ongelofelijk veel geld aan onroerend goed, zij het met de nodige leugens en corruptie. Het is dan ook onvermijdelijk dat de belastingdienst en politie dit uiteindelijk ontdekken. In Betonrausch wordt het hoofdpersonage Victor geïnterviewd terwijl hij vastzit in de gevangenis. Aan de hand van flashbacks komt de hele geschiedenis van zijn frauduleuze imperium naar boven. Betonrausch is geenszins origineel, maar wel een degelijke en onderhoudende film.

In de openingsscène is te zien hoe bij een grote villa hevig gefeest wordt. Binnen zit Victor een reclame te kijken van zijn eigen bedrijf, terwijl de politie het huis bestormt om hem op te pakken. Vanaf dat punt blikt Victor vanuit de gevangenis terug op hoe hij zijn imperium heeft opgebouwd. De snelle montage geeft de verhaalstructuur een lekkere vlotheid mee. Victor begint dakloos in Berlijn totdat hij op een dag bedenkt dat hij de boel kan gaan oplichten met een valse identiteit. Zo wordt hij langzaamaan huisjesmelker waarbij hij zijn nieuwe kompaan Gerry ontmoet, die onderdak in Berlijn aanbiedt voor Bulgaren. De twee besluiten hun huisjesmelkerij op grotere schaal te gaan verrichten.