Tigertail (2020)

6,4 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Pin-Jui (Hong-Chi Lee) is een armzalige jonge fabrieksarbeider in Taiwan, die het lastige besluit neemt om zijn thuisland - en de liefde van z'n leven - te verlaten en op zoek te gaan naar geluk in de Verenigde Staten. Hier gaat hij een gearrangeerd, liefdeloos huwelijk aan en doet hij jarenlang werk waar hij niet blij van wordt, waardoor de inmiddels oudere Pin-Jui (Tzi Ma) slechts nog een schim is van wie hij ooit was. Niet in staat om een band te krijgen met zijn dochter Angela (Christine Ko) en met het risico dat hij zijn pensioen volledig eenzaam moet doormaken, ziet Pin-Jui zich genoodzaakt om opnieuw een connectie te vinden met z'n verleden en alsnog het leven op te bouwen waar hij ooit zo van heeft gedroomd.

Regie
Alan Yang
Cast
Tzi Ma, Joan Chen, Tom Kemp, James Saito, Raymond Ma, Kuei-Mei Yang, Bill Dawes, Hayden Szeto, Hong-Chi Lee, Margot Bingham, Mike Massimino, Fiona Fu, Christine Ko, Kunjue Li, Cindera Che.
Release
10.04.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Alan Yang | Scenario: Alan Yang | Cast: Tzi Ma (Grover), Christine Ko (Angela), Fiona Fu (Zhenzhen), Joan Chen (Yuan) e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2020

Het fenomeen bestond al: de film die in de bioscoop moest uitkomen, maar in plaats daarvan direct online verschijnt. Meestal was het een teken dat de oorspronkelijke distributeur zich geen raad wist met de film. Maar in de tijd van COVID-19 en gesloten bioscopen hoeft dat niet meer zo te zijn. Tigertail, vrijdag verschenen op Netflix (en niet te verwarren met recente Netflix-hit Tiger King) is een film die anders prima een flinke periode in de filmhuizen én grote bioscopen had kunnen draaien. Net als Crazy Rich Asians en The Farewell, recente succesvolle films van Aziatisch-Amerikaanse makelij met Aziatisch-Amerikaanse cast.

Crazy Rich Asians en The Farewell hadden echter een veel komischere inslag dan het bijna puur serieuze drama Tigertail. Opvallend, gezien de achtergrond van schrijver-regisseur Alan Yang. Hij schreef eerder de sekskomedie Date and Switch, maar is vooral bekend van zijn werk aan de komedieserie Parks & Recreation, waar hij een Emmy voor won. Daarnaast creëerde hij samen met Aziz Ansari, één van de castleden van Parks & Recreation, de prijswinnende tragikomedie Master of None.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tigertail

acties