The Burnt Orange Heresy (2019)

You Can't Paint Over the Truth

5,8 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Italië
99 Min Verenigd Koninkrijk

Een ambitieuze kunsthandelaar wordt ingehuurd om een zeldzaam schilderij te stelen, waarmee hij een allesbeslissende deal kan sluiten. Tijdens het plan staan zijn hebzucht en onzekerheid echter in de weg. De operatie loopt vervolgens dan ook volledig uit de hand.

Regie
Giuseppe Capotondi
Cast
Donald Sutherland, Elizabeth Debicki, Mick Jagger, Rosalind Halstead, Claes Bang, Alessandro Fabrizi, Katie McGovern, Flaminia Fegarotti, Alexia Murray, Pat Starke.
Release
06.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Giuseppe Capotondi | Scenario: Scott B. Smith | Cast: Claes Bang (James Figueras), Elizabeth Debicki (Berenice Hollis), Mick Jagger (Joseph Cassidy), Donald Sutherland (Jerome Debney), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2019

"Kunst zou niet bestaan zonder kritiek," beweert hoofdpersonage James in The Burnt Orange Heresy. Zelf is hij niet geheel toevallig ook werkzaam als kunstcriticus. De hele film werkt uiteindelijk toe naar het bewijs van deze these. Bovengetekende zou dit graag willen geloven, want dat maakt deze recensie veel gewichtiger, maar de relatie tussen kunst en kritiek is vele malen complexer. Al snel blijkt dat James alles bij elkaar liegt en zijn woorden met een korreltje zout genomen mogen worden. In deze matige thriller lijkt iedereen alles bij elkaar te liegen zonder duidelijke reden. Verwacht veel gepraat over kunst zonder inhoud en opbouwende spanning die nooit echt ingelost wordt.

James trekt door Italië om steeds hetzelfde praatje te doen over de relatie tussen kunst en zijn eigen kritieken. Al snel wordt duidelijk dat alles wat hij uitslaat kletskoek is. Tijdens een van deze praatjes ontmoet hij Berenice, met wie hij al snel het bed in duikt. Als James wordt uitgenodigd in het enorme huis van een rijke kunstverzamelaar, gespeeld door een op de zenuwen werkende Mick Jagger, vraagt James Berenice om mee te komen. Op het landgoed van de verzamelaar leeft de gerenommeerde kunstenaar Jerome Debney een teruggetrokken bestaan. Debney heeft in de afgelopen vijftig jaar geen interviews gedaan. De kunstverzamelaar doet James een voorstel. Hij krijgt de kans om Debney te interviewen, maar daar moet hij wel iets voor terugdoen. Wat volgt zijn nog meer leugens.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Burnt Orange Heresy

acties