The Wretched (2019)

Something wicked wants inside.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Wretched is een nieuwe horrorfilm geregisseerd en geschreven door de Pierce broers, die samen ook de film Deadheads hebben geregisseerd.

De film gaat over de tiener Ben (John-Paul Howard), die door lastige tijdens gaat na de scheiding van zijn ouders. Ben besluit om in de zomer naar zijn vader te gaan en te werken bij een jachthaven. Ben krijgt alleen een band met zijn nieuwe collega Mallory (Piper Curda). Door de rest van de tieners die hier op vakantie zijn, wordt Ben alleen maar wat vreemd aangekeken en verder behandelen ze hem als personeel.
Wanneer Ben vreemde dingen ziet gebeuren bij de buren van zijn vader begint hij te vermoeden dat er iets mis is. Zo komt hij erachter dat de buurvrouw is bezeten door een jaren oude heks. Omdat niemand Ben zijn heksen verhaal wil geloven, moet Ben zelf onderzoeken wat de heks wil en er voor zien te zorgen dat niemand rondom de jachthaven in gevaar loopt door de heks.

Met deze film lijkt het alsof de Pierce broers een ouderwetse horrorfilm probeerde te maken. Met hoe ze de film in beeld gebracht hebben en het ontwerp van de heks is ze dit goed gelukt, maar helaas hebben ze wel minder aandacht besteed aan hun script. Het wordt nooit echt duidelijk wat de heks wil en allemaal kan met haar magische krachten. Soms lijkt het wel alsof ze haar extra willekeurige krachten en zwakheden hebben gegeven, zodat het verhaal verder kan gaan. Zo weten ze in het verhaal voor spanning te zorgen, maar de film is verder zelf niet echt eng.

Voor horrorfans kan dit een vermakelijke film zijn, maar verder kan het ook wat bekend overkomen. Deze film gebruikt namelijk elementen en verhaallijnen, die al eens in andere horrorfilms zoals The Blair Witch Project, Fright Night en Rear Window.

De effecten zijn wel goed en passend gedaan. Ze hebben de heks in haar monster vorm voor een groot deel zonder CGI echt als pop en met andere attributen in de film geplaatst. Als de heks dan in haar menselijke vorm is, tonen ze met goede make-up effecten dat ze geen normaal mens is.

Een ander zwak punt van de film is het acteerwerk, want door het mindere script komen de personages ook wat te simpel en soms wat te emotieloos over. Als kijker geef je bijvoorbeeld weinig om het hoofdpersonage. De rest van de cast wordt verder ook niet echt opgebouwd. Als de heks dan iemand wat dreigt aan te doen, maak je je als kijker weinig zorgen. Piper Curda probeert nog een beetje goed acteerwerk neer te zetten, maar haar personage wordt te weinig gebruikt in het verhaal of ze wordt wat te geforceerd neergezet als de romantische interesse van het hoofdpersonage.