nu in de bioscoop

The Wretched (2019)

Something wicked wants inside.

Middelmatige horrorfilm met lukrake plotelementen waarvan alleen de sfeer echt goed te pruimen is.
play

6,1 details

  • 95 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

The Wretched draait om de rebellerende tiener Ben. Wanneer zijn ouders scheiden, moet hij een zomer bij zijn vader werken. Tijdens zijn verblijf ontdekt hij een verschrikkelijk geheim. Een kwaadaardige woudgeest heeft het dorp namelijk in haar greep. Deze heeft het voorzien op kinderen en zodra zij die gepakt heeft, verdwijnt ieder spoor van hun bestaan. Niemand gelooft Ben en dus is het aan hem om het kwaad te stoppen.

Regie
Brett Pierce
Drew T. Pierce
Cast
Jamison Jones, Azie Tesfai, Ross Kidder, Kevin Bigley, John-Paul Howard, Zarah Mahler, Gabriela Quezada Bloomgarden, Piper Curda, Richard Ellis, Blane Crockarell, Amy Waller, Judah Abner Paul, Ja'layah Washington, Harry Burkey, Kasey Bell.
Release
19.07.2019
Release NL
25.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Brett Pierce en Drew T. Pierce | Scenario : Brett Pierce en Drew T. Pierce | Cast: John-Paul Howard (Ben), Jamison Jones (Liam), Piper Curda (Mallory), Zarah Mahler (Abbie), Azie Tesfai (Sara), Kevin Bigley (Ty), Blane Crockarell (Dillon), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2019

Het cynisme regeert als je probeert een voorstelling te maken van de schrijfhistorie van de Amerikaanse horrorfilm The Wretched. Zouden de bedenkers een kaartenbak hebben gehad met enge of spanningaanjagende plotelementen, vervolgens de kaarten in de lucht hebben gegooid en lukraak een kaart of acht hebben gepakt en die hebben gecombineerd tot een rammelend plot waar weinig lijn in te bekennen valt?

Je zou het haast gaan denken als je anderhalf uur probeert chocola te maken van een verhaal over een heksachtig oerwezen, opgetrokken uit takken, viezigheid en aarde, die flink wat vaardigheden op haar cv heeft staan. De heks kan bezit van mensen nemen, ze rare gedachten inprenten en geliefden laten vergeten. Ze heeft dan wel weer foto's nodig om haar slachtoffers uit te kiezen. Dan is er nog een puber van zeventien die de gang van zaken op het spoor komt, aan het googelen slaat en uiteraard door niemand geloofd wordt. Tot overmaat van ramp moet deze Ben ook nog zien te dealen met de scheiding van zijn ouders en pa's avances richting een vrouwelijke collega.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Wretched Nieuwsberichten

Bioscoopagenda

"The Wretched" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Wretched

acties