Algemeen

Horrorfilm 'The Wretched' profiteert van coronamaatregelen

De film is al drie weken de nummer 1 van de Amerikaanse box office.

door Timothy van Damme om 14:45 in Algemeen
Als de kat van huis is... Nu alle grote films uitgesteld zijn, is er een verrassende nummer 1 bij de Amerikaanse box office. Horrorfilm The Wretched voert de lijst al drie weken aan.

Daarbij moet vermeld worden dat er in de Verenigde Staten nog maar ongeveer 350 bioscopen geopend zijn, waarvan ongeveer de helft bestaat uit tijdelijke drive-in-bioscopen.

Tevreden
Een wereldschokkende opbrengst heeft de film met 550.000 dollar niet. Sterker nog, het is waarschijnlijk de slechtst presterende nummer 1 ooit. Toch zijn de makers tevreden, aangezien de film voor een fractie van dat bedrag werd gemaakt.

De regisseurs hadden dit succes niet verwacht voor hun onafhankelijke film. Aanvankelijk zou de prent slechts een week te zien zijn in de bioscopen. De releasedatum was contractueel vastgelegd en daar was niets meer aan te doen.

Drive-in-bioscopen
Ze hadden er vrede mee dat niemand hun film in de bioscoop zou zien en hoopten het beste voor de streamingdiensten. Maar toen doken er opeens over drive-in-bioscopen op. En The Wretched bleek één van de weinige beschikbare films en die plukt daar nu de vruchten van.

Het verhaal draait om de rebellerende tiener Ben. Hij komt er achter dat een kwaadaardige woudgeest het dorp in haar greep heeft. Niemand gelooft Ben en dus is het aan hem om het kwaad te stoppen.

Hierbij nogmaals de trailer.


1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Ziet er niet slecht uit , nu nog afwachten of deze binnenkort ook bij ons ergens te zien zal zijn .

NieuwsFilm

meest populair