The High Note (2020)

You've Got to Start at the Bottom Before You Take It to the Top

De assistente van een popdiva probeert het te maken als muziekproducent.
play

6,0 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • China
113 Min Verenigde Staten

Grace Davis (Tracee Ellis Ross) is een superster in de overweldigende muziekscene van Los Angeles. Zowel haar talent als haar ego zijn tot ongekende hoogtes gestegen. Maggie (Dakota Johnson) is haar trouwe assistente, die non-stop met de meest uiteenlopende klusjes bezig is, maar er nog steeds van droomt om ooit muziekproducent te worden. Als de manager van Grace (Ice Cube) haar een keuze voorlegt die haar carrière een andere wending kan geven, komen Maggie en Grace met een plan dat hun levens voorgoed kan veranderen.

Regie
Nisha Ganatra
Cast
Dakota Johnson, Ice Cube, Bill Pullman, Eddie Izzard, Sandra Rosko, Kelvin Harrison Jr., June Diane Raphael, Marc Evan Jackson, Eugene Cordero, Jonathan Freeman, Deniz Akdeniz, Tracee Ellis Ross, Ben Lewis, Rupak Ginn, Parvesh Cheena, Zoe Chao, Sonal Shah, Lena Drake, Julia Dennis, Bianca Lopez, Tiffany Elle, Neil Lane.
Release
29.05.2020
Release NL
18.06.2020
Release DVD
11.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Nisha Ganatra | Scenario: Flora Greeson | Cast: Dakota Johnson (Maggie Sherwoode), Tracee Ellis Ross (Grace Davis), Kelvin Harrison Jr. (David Cliff), Ice Cube (Jack Robertson), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2020

De muziekfilm; het blijkt een gouden formule voor Hollywood. Een voorspelbaar feelgoodverhaal over een fictieve popster verkoopt meestal goed. En met een beetje geluk valt er ook nog wat te verdienen aan de soundtrack. Het is misschien een cynische manier om naar The High Note te kijken, maar de makers doen geen enkele moeite om deze formule te verhullen. Sterker nog, het uitgangspunt lijkt maar weer eens 'The American Dream' aan het publiek te verkopen. Ondanks dit Hollywoodsausje is The High Note in zijn genre goed geacteerd en een aangename kijkervaring.

Maggie werkt ongelofelijk hard als assistente van de legendarische zangeres Grace Davis. Ze knapt werkelijk alle klusjes voor haar op, maar Maggie heeft eigenlijk de stiekeme droom om als producer van Davis aan de gang te gaan. Maggie werkt in haar vrije tijd aan het produceren van een livealbum van Davis, zonder haar toestemming. Maggie presenteert zich ondertussen ook nog als producer van David, een jongen die ze heeft ontmoet in de supermarkt. Maggie ziet enorm veel talent in de jongen en doet zichzelf voor als succesvol producent om met hem te kunnen werken. Het leven als producer is echter moeilijk te combineren met het veeleisende divagedrag van Grace Davis.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The High Note Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The High Note

acties