The High Note (2020)

You've Got to Start at the Bottom Before You Take It to the Top

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The High Note is een nieuwe romantische muziek film geregisseerd door Nisha Ganatra, de regisseur van Chutney Popcorn en Code Academy.

De film gaat over Maggie (Dakota Johnson), die werkt als persoonlijke assistent van de beroemde zangeres Grace Davis (Tracee Ellis Ross). Maggie probeert door te breken als muziekproducent in de muziekwereld, maar Grace en haar manager Jack Robertson (Ice Cube) bieden haar verder weinig hulp bij het maken van haar gewenste carrièreswitch.
Grace ontmoet later de beginnende zanger David Cliff (Kelvin Harrison Jr.) en probeert hem te helpen door te breken in de muziekwereld en doet zich daarom voor als muziekproducent. Maggie hoopt zo dat ze weet door te breken samen met David, maar als het ontdekt wordt dat ze geen officiële muziekproducent is, kan ze haar dromen in de muziekwereld wel vergeten.

De muziek elementen van deze film komen goed naar voren. Castleden Tracee Ellis Ross en Kelvin Harrison Jr. zorgen voor goed en realistisch zangwerk in de film. Beide komen als hun eigen soort zanger geloofwaardig over, want Tracee komt door haar succes als een ambitieuze en zo wat arrogante zangeres over, terwijl David dan weer de wat aardige maar, onzekere beginnende zanger speelt. Beide hebben de twee samen met Dakota Johnson haar personage een goede onderlinge band. Tracee Ellis Ross is ook de dochter van de beroemde zangeres Diana Ross en met deze rol komt ze haast wel op een gelijke manier over zoals haar moeder overkwam als zangeres tijdens haar jongere jaren.

Het zwakkere punt van de film is het filmscript, want dit is geschreven door Flora Greeson en dit is pas het eerste filmscript dat ze heeft geschreven. Op het muzikale genre na komt het Romantische genre wel wat voor de hand leggend naar voren. Verder is het ook wat rommelig geschreven, waardoor het niet echt duidelijk is of de film nou meer een komedie of een drama film moet zijn. Verder lijkt het verhaal van de film ook veel op het verhaal van de film Begin Again die in 2013 uitkwam.