Noura's Dream

Noura's Dream (2019)

Een Tunesische vrouw komt op voor haar droom in sterk sociaal drama annex psychologische thriller.
play

6,8 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Tunesië
  • Frankrijk
  • België
  • Qatar
92 Min Tunesië

Ze kan het bijna aanraken, haar nieuwe leven. Met haar gewelddadige echtgenoot achter slot en grendel werkt Noura lange dagen in de wasserette om haar drie kinderen te kunnen onderhouden. Maar het is te doen want ze heeft Lassad, haar nieuwe liefde. Noura en Lassad willen niets liever dan samen een nieuw leven beginnen, in het openbaar, maar dat zal nog even moeten wachten: nog vier dagen, dan wordt Noura’s scheiding voltrokken en dan komen dromen uit. Maar voordat het zover is staat Noura’s man ineens voor de deur. Hij is vervroegd vrijgelaten en eist direct zijn plaats in het gezin op, met alle gevolgen van dien.

Alt titel
Noura Rêve
Regie
Hinde Boujemaa
Cast
Hind Sabri, Jamel Sassi, Lotfi Abdelli, Hakim Boumsaoudi, Imen Cherif, Seifeddine Dhrif.
Release
01.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Hinde Boujemaa | Scenario: Hinde Boujemaa & Laurent Brandenbourger | Cast: Hind Sabri (Noura), Lotfi Abdelli (Jamel), Hakim Boumsaoud (Lassaad), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2019

Tien jaar geleden gaf de Tunesische bevolking met de Jasmijnrevolutie het startsein voor de Arabische Lente. De golf van protesten die in een groot deel van de Arabische wereld volgde, had verschillende uitkomsten. Het ene uiterste was de harde repressie die leidde tot de burgeroorlog in Syrië, het andere uiterste de Tunesische revolutie, waar de regering redelijk vreedzaam opstapte en inmiddels een nieuwe, moderne democratie is ontstaan. De laatste jaren komen er (relatief) veel mooie films uit Tunesië, over het leven in het nieuwe Tunesië. Vaak gaan ze over de zoektocht naar een nieuwe balans tussen traditie en moderne idealen, en de worstelingen die dat met zich meebrengt.

Vooral voor vrouwen is het verwerven van vrijheden, of het behouden daarvan, nog een dagelijkse strijd. in In het Westen worden die vrijheden inmiddels voor lief genomen, maar Noura moet nog opboksen tegen de wet. Terwijl haar gewelddadige man al jaren in de gevangenis zit, heeft Noura een nieuwe liefde ontmoet, Lassaad. Dat moet allemaal in het geheim. Niet alleen vanwege de reputatie en wat de buren of familie wel niet zullen zeggen, maar ook omdat er voor vrouwen een zware celstraf op overspel staat. Noura vraagt een scheiding aan om een nieuw leven te kunnen beginnen met haar twee kinderen en Lassaad. Doordat haar man al jaren in de gevangenis zit en nog lang moet brommen, heeft ze zijn goedkeuring niet nodig.

videotrailers & clips