Dreamkatcher

Dreamkatcher (2020)

Let the Nightmare Begin

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Dreamkatcher is een nieuwe horror thriller geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Kerry Harris. Dit is de eerste film die hij heeft geregisseerd, want hiervoor heeft hij alleen gehele tv-series geregisseerd.

In de film verteld Josh (Finlay Wojtak-Hissong) aan zijn ouders dat hij last heeft van nare dromen en nachtmerries, maar ze weten niet hoe ze hem daar vanaf moeten helpen. Josh besluit daarom om er zelf iets tegen te verzinnen. Zo steelt hij de dromenvanger van zijn vreemde buurvrouw Ruth (Lin Shaye) in de hoop nu rustig te kunnen slapen. Wanneer Ruth ontdekt dat Josh haar droomvanger heeft gestolen, vertelt ze Josh zijn ouders dat ze hem nu moeten redden van een slechte nachtmerrie entiteit die zich via de droomvanger nu met Josh heeft verbonden.

Dat dit Kerry Harris zijn eerste film is valt helaas aan de kwaliteit van de film terug te zien. Hij heeft er namelijk een langdradige goedkope film van gemaakt. Ondanks dat de film een speelduur van een uur en 25 minuten heeft, voelt de film bijna aan alsof de film langer dan twee uur duurt. De horror momenten in de film zijn ook niet eng en zijn vaak wat voorspelbaar. Omdat Lin Shaye een grote rol in deze film speelt en de jongen Josh heet, lijkt het haast wel of deze film bedoeld was als een prequel van de Insidious filmserie. De nachtmerrie entiteit komt door zijn krachten ook wat over als een simpele kopie van het iconische horror personage Freddy Krueger. Voor een betere en engere horror film kun je beter een film van de Insidious of A Nightmare on Elm Street terugkijken.

Door het mindere script komt de cast van de film ook niet goed naar voren. Als beginnende jonge acteur kan Finlay Wojtak-Hissong en zijn casting agent in de toekomst betere filmprojecten kiezen om in te spelen. Radha Mitchell en Henry Thomas komen ook wat stijfjes over in de film als Josh zijn ouders. Lin Shaye zet het beste acteerwerk neer in de film, maar ze levert in haar andere horrorfilms beter acteerwerk.