Charter

Charter (2020)

Zweeds drama van Amanda Kernell is ietwat gekunsteld, maar stelt belangrijke vragen over ouderschap en verantwoordelijkheid.
play

7,0 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Zweden
94 Min Zweden

Al maanden heeft Alice haar kinderen niet meer gezien. Haar ex-man houdt ze bij haar weg totdat besloten wordt wie de voogdij krijgt. In een wanhopige poging haar kinderen te zien besluit te hen te ontvoeren naar de Canarische Eilanden. Maar het is een kwestie van tijd totdat haar roekeloze actie ontdekt wordt.

Regie
Amanda Kernell
Cast
Ane Dahl Torp, Eva Melander, Sverrir Gudnason, Ayla Gáren Audhild P. Nutti, Siw Erixon, Sofia Jannok, Caroline Söderström, Anna Granquist.
Release
26.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Amanda Kernell | Scenario: Amanda Kernell | Cast: Ane Dahl Torp (Alice), Troy Lundkvist (Vincent), Tintin Poggats Sarri (Elina), Sverrir Gudnason (Mattias), Johan Bäckström (Simon), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2020

De telefoon gaat. Alice neemt op. Aan de andere kant van de lijn is zoontje Vincent te horen. Hij komt niet goed uit zijn woorden. Huilend roept hij om zijn moeder, waarna plotseling de verbinding wordt verbroken. Wat is er aan de hand? Wordt de jongen mishandeld door zijn vader? De opening van Charter, een drama van Zweedse makelij, roept onmiddellijk vragen op. Het verhaal draait om een moeder die de uitkomst van een slepende voogdijkwestie niet wil afwachten en daarom haar twee kinderen meeneemt op een ongeoorloofde trip naar de Canarische eilanden.

Zodra moeder Alice, dochter Elina en zoontje Vincent het besneeuwde binnenland van Zweden verruilen voor de zonnige stranden van Tenerife, belanden zij van de regen in de drup. Nergens valt het woord 'ontvoering', maar het duurt niettemin een flinke tijd voor de kille band tussen de drie gezinsleden een beetje opwarmt. Charter, geschreven en geregisseerd door Amanda Kernell, stelt belangrijke vragen over ouderschap en verantwoordelijkheid. Dat blijken twee begrippen die niet altijd in hetzelfde straatje passen. Je vindt hier geen gemakzuchtige of eenduidige antwoorden en dat is precies wat dit Zweedse drama zo de moeite waard maakt.

videotrailers & clips