Don't Worry Darling

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Olivia Wilde veroorzaakt wat eigen zorgen bij haar tweede regiewerk.
Don’t Worry Darling Is een nieuwe mysterie thriller geregisseerd door Olivia Wilde. Dit is na Booksmart pas de tweede film die ze heeft geregisseerd.
De film speelt zich af in de jaren vijftig en gaat over de huisvrouw Alice Chambers (Florance Pugh), die samen met haar man Jack (Harry Styles) in de utopische experimentele gemeenschap Victory woont.
Na mate Alice hier steeds meer tijd doorbrengt, begint ze zich af te vragen wat haar man en zijn collega’s nu precies doen voor werk bij hun mysterieuze bedrijf. Zo begint ze zelf onderzoek te doen en probeert de geheimen van het bedrijf te ontrafelen.
Met deze tweede film heeft Olivia Wilde voor een ander genre gekozen en probeert nu een meer psychologische thriller in beeld te brengen. Ze weet de film vaak goed in beeld te brengen, maar het valt wel terug te zien dat dit pas haar tweede regiewerk is en dat ze nog wat met deze film liep te experimenteren. Met passende kostuums, filmsets en muziek weet ze wel geloofwaardig de tijd van de jaren vijftig over te brengen in de film. Zo voelt het als kijker alsof je ook in deze jaren zelf aanwezig bent.
Het verhaal kan wel wat onduidelijk en traag overkomen, omdat de drie verschillende schrijvers ieder met hun eigen ideeën voor de film bezig leken te zijn en Olivia Wilde ze niet echt in een gezamenlijke richting wist te wijzen. Zo kan de film voor sommige als wat langdradig overkomen.
Ondanks de positieve kanten van de film heeft Olivia Wilde zelf wel voor wat zorgen gezorgd met acties die achter de schermen zijn gebeurd. Acteur Shia LaBeouf zou namelijk eerst de rol van Jack spelen, maar na conflicten met Olivia Wilde is hij zelf weggegaan terwijl andere verhalen zeggen dat hij door haar is ontslagen. Toen er een video op het internet belande waarin Olivia Wilde Shia LaBeouf smeekt terug te komen bij de film werd wel duidelijk dat de problemen van de film toch ook meer grotendeels door Olivia Wilde zelf zijn ontstaan. Uiteindelijk heeft ze hierom Harry Styles met wie ze nu date gevraagd de rol van Jack te spelen. Al deze chaos heeft voor een ongemakkelijke sfeer gezorgd bij de filmcast en crew wat ook wel wat terug valt te voelen tijdens het kijken van de film.
Florance Pugh probeert ondanks de bende achter de schermen de film draaiende te houden. Gelukkig weet ze passend voorin het verhaal wat geïrriteerd en onzeker over te komen. Chris Pine komt ook passend voor zijn rol wat mysterieus en licht geïrriteerd over. Of dit allemaal nu voor de rollen of door de gebeurtenissen achter de schermen komt, blijft de vraag. Beide acteurs zijn door de conflicten niet echt positief tijdens promotie, tours of interviews voor de film. Vele hiervan hebben ze verder ook afgezegd. Harry Styles komt voor een meer beginnende acteur ook niet altijd even sterk naar voren. Hij wisselt in de film soms van accent en kan zo onduidelijk overkomen. Hij probeert de emoties van zijn personage goed over te brengen, maar doet dit soms te zwak of juist.