Don't Worry Darling
Een wanhopige huisvrouw in de jaren vijftig ontdekt dat niets is wat het lijkt in deze fascinerende mindfuck.
play

5,6 details

  • 122 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

Alice (Pugh) en Jack (Styles) hebben het getroffen met hun woning in het voorbeeldige plaatsje Victory, een experimentele gemeenschap waar de mannen wonen die werken voor het uiterst geheime Victory Project, samen met hun gezin. Hun CEO is Frank (Pine), een visionaire zakenman, motivator en levenscoach, de belichaming van het maatschappelijk optimisme van de jaren vijftig dat elk aspect van het dagelijks leven in dit utopische plaatsje in de woestijn beheerst. Terwijl de mannen elke dag in het hoofdgebouw van het Victory Project werken aan de ‘ontwikkeling van geavanceerde materialen’, brengen hun echtgenotes – onder wie Franks charmante vrouw Shelley (Chan) – hun tijd door met genieten van de luxe en de uitspattingen in hun gemeenschap. Het leven is perfect en het bedrijf voorziet in de behoeften van elke inwoner. Het enige wat het daarvoor in ruil vraagt, is discretie en onvoorwaardelijke toewijding aan Victory. Maar wanneer er in hun idyllische leven barsten beginnen te verschijnen die suggereren dat er achter de aantrekkelijke façade iets sinisters schuilgaat, is Alice genoodzaakt zich af te vragen wat ze eigenlijk in Victory doen en waarom ze daar zijn. Hoeveel is Alice bereid te verliezen om aan het licht te brengen wat zich werkelijk afspeelt in dit paradijs?

Regie
Olivia Wilde
Cast
Douglas Smith, Dita Von Teese, Chris Pine, Olivia Wilde, Lexy Hulme, Nick Kroll, Gemma Chan, Harry Styles, Timothy Simons, Florence Pugh, Asif Ali, Kate Berlant, KiKi Layne, Sydney Chandler, Monroe Cline, Wylie Quinn Anderson, Ari'el Stachel, Natasha Kalimada, Anna Tenney, Roberta Sparta, Kaleigh Krause.
Release
05.09.2022
Release NL
22.09.2022
Release DVD
24.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivia Wilde | Scenario: Katie Silvermanm Carey van Dyke en Shane van Dyke | Cast: Florence Pugh (Alice), Harry Styles (Jack), Chris Pine (Frank), Olivia Wilde (Bunny), Nick Kroll (Dean), Gemma Chan (Shelley), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2022

Haast niets iconischer dan de buitenwijk van een Amerikaanse stad in de jaren vijftig. IJverige huisvrouwen zwaaien elke ochtend hun echtgenoot uit als hij met zijn blinkende bolide naar zijn werk gaat. 's Avonds staat er een uitgebreide maaltijd op tafel. Overdag roddelen en kleppen de vrouwen heel wat af tussen het schoonmaken, de balletles en het zorgen voor de kinderen door. De Amerikaanse droom in een notendop, maar we weten allemaal de wrange keerzijde.

De perfecte gezinnen - altijd goedlachs, nooit problemen en keurig netjes - die de buitenwijk van de thriller Don't Worry Darling hebben betrokken kunnen feilloos meegaan in het ideaalbeeld. Wat de mannen precies uitvoeren in de woestijn van Californië is voor hun echtgenotes een raadsel. Maar ach, ze stellen geen vragen want vragen en vooral de antwoorden die je er op krijgt maken het leven alleen maar nodeloos ingewikkeld. De families maken deel uit van het utopische Victory-project, opgestart door hun werkgever die ook in de wijk woont. De Britse Jack en zijn vrouw Alice zijn een van de stellen. Hun perfecte leventje loopt gevaar als Alice doet wat ze nou juist niet moet doen: vragen stellen.

alle artikelen (26)

Don't Worry Darling Nieuwsberichten