Vault (2019)

Martin Scorsese hoeft voorlopig niet te vrezen dat de jongere garde hem zal vervangen.
play

5,6 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Het waargebeurde verhaal van een van de grootste overvallen in de Amerikaanse geschiedenis. Twee kleine criminelen smeden een noodlottig plan om een kluis waarin 30 miljoen dollar zit te kraken. Dat geld behoort toe aan de plaatselijke maffia van Rhode Island.

Regie
Tom DeNucci
Cast
Don Johnson, William Forsythe, Burt Young, Chazz Palminteri, Vincent Pastore, Theo Rossi, Antonio Cupo, John Fiore, Clive Standen, Chuck Zito, Samira Wiley, Eric Lutes, Dorothy Lyman, Ken Baltin, Sean Ringgold.
Release
07.06.2019
Release NL
28.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom DeNucci | Scenario: Tom DeNucci, B. Dolan | Cast: Theo Rossi (Deuce), Clive Standen (Chucky), Samira Wiley (Karyn), Don Johnson (Gerry), Chazz Palminteri (Raymond), e.a.| Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2019

Vault opent met een scène waarin twee vrienden op het punt staan een winkel te overvallen. Net voordat ze tot actie willen overgaan, vraagt de gebivakmutste Chuckie aan zijn partner Deuce waarom hij ongemaskerd is. Deuce antwoordt dat het dragen van een bivakmuts geen doel dient. In zijn ervaring boezem je als gewapende overvaller dusdanig veel angst in dat men je naderhand toch niet zal herkennen. Chuckie heeft geen weerwoord en besluit daarom zijn bivakmuts ook maar in de vluchtauto te laten. Deze simpele woordenwisseling maakt mooi duidelijk wie van de twee de zelfverzekerde doch ietwat roekeloze initiatiefnemer is, en wie de naïeve volgeling. Deze karakterisering wordt bevestigd wanneer Chuckie tijdens de overval per ongeluk iemand neerschiet en Deuce later bij de winkel terugkomt om een vrouwelijke medewerker een lift aan te bieden, aangezien hij haar heeft beroofd van het geld dat bestemd was voor haar busrit naar huis.

Maar vreemd is genoeg is deze scène nauwelijks representatief voor hun persoonlijkheden en onderlinge verhouding in de rest van de film. Sterker nog: je zou de rollen hier prima kunnen omdraaien en het zou waarschijnlijk beter aansluiten op hoe deze personages in de rest van de film worden neergezet. Na een mislukte overval draaien Deuce en Chuckie de gevangenis in, waar ze dusdanig indruk maken op een grote crimineel dat hij ze na hun vrijlating inlijft voor een klus die heel wat ambitieuzer is dan ze gewend zijn: een pand overvallen waar de maffia van Rhode Island enkele tientallen miljoenen dollars heeft opgeslagen. Nauwelijks beveiligd, want wie is nou zo dom om van de maffia te stelen? Gek genoeg is het niet waaghals Deuce die hierin het voortouw neemt, maar de voorheen wat sullig overkomende Chuckie. De bravoure die Deuce in de openingsscène etaleerde, lijkt spoorloos te zijn verdwenen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Vault

acties