Das Vorspiel (2019)

Als een film zelf niet kan beantwoorden waarom je ernaar moet kijken, wordt het lastig. Hoe goed er ook wordt geacteerd.
play

6,2 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Frankrijk
90 Min Duitsland

Anna is vioollerares in Berlijn. Ze woont daar met puberzoon Jonas, die ook vioolles heeft op haar school, en man Philippe. Anna is veeleisend maar ook erg wispelturig in haar gedrag. Tegen alle adviezen in, neemt ze de leerling Alexander onder haar hoede om klaar te stomen voor een belangrijk examen. Daarbij geheel voorbijgaand aan Jonas, die ook toewerkt naar zijn examen, maar wiens hart eigenlijk meer bij ijshockey ligt. Langzaam aan verliest ze het contact met haar zoon en man en dan vindt op de examendag een tragisch ongeluk plaats met verstrekkende gevolgen...

Alt titel
The Audition
Regie
Ina Weisse
Cast
Nina Hoss, Simon Abkarian, Sophie Rois, Thomas Thieme, Jens Albinus, Winnie Böwe.
Release
08.09.2019
Release NL
04.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Ina Weisse | Scenario: Daphne Charizani en Ina Weisse | Cast: Nina Hoss (Anna Bronsky), Simon Abkarian (Philippe), Jens Albinus (Christian), Ilja Monti (Alexander), Serafin Mishiev (Jonas), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2019

Nina Hoss won zowel in Hamburg als Stockholm op de filmfestivals acteerprijzen voor haar hoofdrol in Das Vorspiel, een drama over een Duitse vioollerares onder druk. Hoeveel nuance en prachtige mini-emoties ze ook brengt met korte blikken en snelle trekjes van haar gezichtsspieren, het maakt van de film als geheel nog geen topper. Het maakt haar personage niet eens bijster boeiend of diepzinnig. De hamvraag is dus: is een acteerprestatie alleen genoeg om je de zaal in te trekken?

Anna ziet ruw talent in de jonge Alexander. Zijn techniek als violist mag dan waardeloos zijn en haar collega's zien liever een andere student worden aangenomen, maar Anna wil deze timide tiener wel klaarstomen voor zijn auditie bij de muziekacademie. Intussen borrelen haar eigen ambities om te spelen ook weer op, als ze wordt gevraagd om onderdeel te worden van een strijkkwintet. Maar tegelijkertijd doemt ook haar faalangst op. En dan is er nog haar jaloerse zoon, eveneens een vioolleerling, die ook wel eens naar wat positieve aandacht van zijn moeder snakt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Das Vorspiel

acties