18 Regali

18 Regali (2020)

Netflix-drama bij uitstek. Italiaanse droeftoeter met bekruipende warmte vliegt voorbij.
play

6,6 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Italië
115 Min Italië

Een zwangere moeder met terminale kanker laat achttien sentimentele geschenken achter voor haar ongeboren dochter voor elke verjaardag totdat ze een volwassen vrouw is.

Alt titel
8 Presents
Regie
Francesco Amato
Cast
Vittoria Puccini, Edoardo Leo, Marco Messeri, Alessandro Giallocosta, Benedetta Porcaroli, Alessandra Carrillo, Betty Pedrazzi, Filippo Gili, Marta Nuti, Giacomo Rosselli, Beatrice Schiros, Anna Terio, Francesco Wolf, Lucia Zotti, Sara Lazzaro.
Release
02.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Francesco Amato | Scenario: Francesco Amato, Massimo Gaudioso, Davide Lantieri en Alessio Vicenzotto | Cast: Vittoria Puccini (Elisa), Benedetta Porcaroli (Anna), Edoardo Leo (Alessio), Sara Lazzaro (Carla), Marco Messeri (opa), Betty Pedrazzi (oma), Alessandro Giallocosta (Walter) | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2020

"Met de baby gaat het goed, maar met jou niet", krijgt Elisa te horen, als ze vanwege een bloeding in het ziekenhuis zit. Ze heeft een tumor en zal haar dochter niet zien opgroeien. Om er toch een beetje voor haar te zijn, geeft ze Anna elk jaar een cadeau op haar verjaardag. Achttien jaar later zit zij niet te wachten op een geschenk van haar moeder, die nota bene op haar geboortedag overleed. Anna vlucht voor haar feest weg en wordt aangereden. En dan stapt haar moeder uit de auto, zwanger van haar, iets meer dan achttien jaar in het verleden.

Na Yesterday kun je je afvragen: wat is het toch met magisch-realistische films die worden ingegeven door een verkeersongeluk? Maar het biedt Anna in elk geval een kans om de moeder te leren kennen die afwezig was in haar jonge leven, maar er toch als een zware schaduw overheen hing. Het is natuurlijk de vraag of dit echt gebeurt, of dat het onderdeel is van haar hersenletsel. Hoe dan ook, het werkt goed als vehikel voor een beschadigd personage dat in het reine moet komen met een persoonlijk trauma.

videotrailers & clips