Becoming

Becoming (2020)

De stand-upspecial van voormalig first lady Michelle Obama staat eindelijk op Netflix, met bonusscènes!
play

6,6 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Volg voormalige first lady Michelle Obama in een intieme documentaire over haar leven, hoop en verbondenheid met anderen tijdens haar tournee met 'Becoming'.

Regie
Nadia Hallgren
Cast
Barack Obama, Michelle Obama, Phoebe Robinson.
Release
06.05.2020
Release NL
06.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Nadia Hallgren | Cast: Michelle Obama, Barack Obama, Craig Robinson, Marian Shields, Phoebe Robinson, Oprah Winfrey, Stephen Colbert, Melissa Winter, Malia Obama, Sasha Obama | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2020

De memoires van Michelle Obama, Becoming, liggen sinds 2018 in de boekwinkel. De voormalige first lady ging dat jaar op een publiciteitstournee langs de grote steden van de Verenigde Staten, op de voet gevolgd door de cameraploeg van documentairemaker Nadia Hallgren. Het resultaat daarvan, met tussendoor fragmenten van haar persoonlijke verhaal, is vanaf nu te zien op Netflix. Het laat zich beter vergelijken met een begeleidende boekpodcast dan met een audioboekversie: waar het boek meer de diepte ingaat, geeft de docu vooral extra materiaal.

"Ik dacht: ik mag nu niet meer huilen, anders wordt dit héél anders uitgelegd." Na een kwartier is dit de eerste keer dat Michelle Obama iets echt intrigerends prijsgeeft. Tot nu toe zagen we vooral signeersessies. Ze praat over het moment dat ze het Witte Huis moest verlaten voor het oog van de camera's. Net ervoor was er een afscheid met het personeel van het huis waar ze acht jaar woonde. Daar werden wat traantjes weggepinkt. Maar voor het oog van de lens moest de emotie worden weggestopt. "Elk gebaartje, elke keer dat je met de ogen knippert wordt onder de loep gelegd."

videotrailers & clips