nu in de bioscoop

Filles de joie (2020)

Sekswerkers zijn mensen. Net zoals jij en ik.
play

7,1 details

  • 91 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
91 Min België

In Filles de joie volgen we een zinderende zomer lang drie vrouwen, Axelle, Conso en Dominique, die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun werk. Elke ochtend rijden ze kibbelend samen de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. Alle drie hebben ze hun eigen problemen en kunnen ze het geld goed gebruiken om rond te komen. Axelle ligt in scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft een gezin met twee pubers te onderhouden. Vriendinnen zullen ze nooit worden, maar hun gezamenlijke dubbelleven bindt hen. Wanneer een van hen in moeilijkheden raakt wordt die band onbreekbaar.

Regie
Frédéric Fonteyne
Anne Paulicevich
Cast
Sergi López, Noémie Lvovsky, Sara Forestier, Jonas Bloquet, Nicolas Cazalé, Annabelle Lengronne, Jérémie Petrus, Salomé Dewaels.
Release
29.01.2020
Release NL
01.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich | Scenario: Anne Paulicevich | Cast: Sara Forestier (Axelle), Noémie Lvovsky (Dominique), Annabelle Lengronne (Conso), Nicolas Cazalé (Yann), Jonas Bloquet (Jean-Fi), Salomé Dewaels (Zoé), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2020

Meisjes van plezier, het is zo'n eufemisme voor sekswerkers waarvan je weet dat het bestaat, maar wie gebruikt het nog in hemelsnaam? Het fijne daaraan is dat de negatieve connotatie - dat krampachtig willen verzwijgen wat voor plezier die meisjes die meisjes geven - er niet meer zo dik bovenop ligt. Het klinkt zowaar vrolijk! En als de drie hoofdfiguren uit Filles de Joie iets kunnen gebruiken, dan is het een stukje blijdschap. Want je lichaam verkopen doe je niet zomaar.

Axelle, Conso en Dominique hebben ieder zo hun problemen. Het trio steekt dagelijks de noordelijke grens van Frankrijk over om in België een wellustige clientèle te bedienen. De eerste keer dat we deze reis zien, gaat dat gepaard met camerawerk in slow motion en een montage die meer doet denken aan videoclips. Het onderstreept het gevoel dat ze voet gaan zetten in een andere wereld. Daar trekken ze sexy kostuums aan en nemen ze een alias aan. En tijdens het wachten op klanten is er vooral veel ruimte voor luchtigheid en geouwehoer.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Filles de joie" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Filles de joie

acties