Zonder hem te zien kom je in deze documentaire veel te weten over het leven van de experimentele modeontwerper.
play

7,0 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Duitsland
  • België
90 Min Duitsland

Martin Margiela: In His Own Words verbeeldt een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd. In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Dat alles zonder ooit een woord te wisselen met de pers of zijn gezicht aan het publiek te tonen. De kleding stond centraal, niet zijn persoon. Margiela verafschuwde het idee om als ‘celebrity’ door het leven te gaan. Voor het eerst geeft Margiela een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. Zijn handen en stem gidsen de kijker van zijn kinderjaren en studies naar het oprichten van zijn modehuis en zijn uiteindelijke, plotselinge vertrek uit de modewereld. Een deel van het mysterie blijft wel behouden, want ook in de ze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet.

Regie
Reiner Holzemer
Cast
Mika Ela Fisher, Jean-Paul Gaultier, Carine Roitfeld, Kristina De Coninck, Martin Margiela, Cathy Horyn, Olivier Saillard, Lidewij Edelkoort, Ania Martchenko.
Release
08.11.2019
Release NL
18.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Reiner Holzemer | Scenario: Reiner Holzemer | Cast: Martin Margiela, Jean-Paul Gaultier, Carine Roitfeld, Cathy Horyn e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2019

Na Dries (2017), een intiem portret van modeontwerper Dries Van Noten, brengt Reiner Holzemer opnieuw een documentaire over een pionier in de modewereld uit. In Martin Margiela: In His Own Words belicht Holzemer het complete oeuvre van een wereldberoemde modeontwerper die zelf de schijnwerper vermijdt.

Martin Margiela werd in 1957 in Genk geboren als de zoon van een Belgische pruikenverkoopster en een Poolse kapper. Al op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd van modeshows en besloot hij modeontwerper te worden. Ondanks dat zijn omgeving dat afkeurde, ging Margiela studeren aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij maakte, samen met Dries Van Noten, deel uit van de Antwerpse Zes, een groep Belgische modeontwerpers die in de jaren tachtig internationaal doorbrak. Samen met Jenny Meirens richtte Margiela in 1988 Maison Martin Margiela op en maakte hij zijn droom waar.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Martin Margiela: In His Own Words" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Martin Margiela: In His Own Words

acties