nu in de bioscoop

The Outpost (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Outpost is een nieuw oorlogsdrama geregisseerd door Rod Lurie, de regisseur van Nothing But the Truth en The Contender.

De film gaat over de Amerikaanse missie van een klein groepje soldaten bestaande uit 53 man, die in Afghanistan de afgelegen buitenpost Keating verdedigen tegen de Taliban. Zo hopen ze de lokale bevolking te ondersteunen en te verdedigen tijdens maatschappelijke projecten. Wanneer het Amerikaanse leger besluit om buitenpost Keating te sluiten, worden de overgebleven soldaten verrast door een grote aanval van de Taliban. De soldaten moeten de buitenpost en de bevolking nu voor een laatste keer zien te beschermen tegen een invasie van honderden Talibanstrijders.

Regisseur Rod Lurie en de fotografie directeur Lorenzo Senatore hebben de film op een goede en spannende manier in beeld gebracht. Zo voelt het alsof je als kijker ook deel uitmaakt van de kleine groep Amerikaanse soldaten, die vaak met verassingsaanvallen van de Taliban overvallen worden. Zo voelt de film wat aan als de oorlogsfilms The Hurt Locker en 1917. Deze film toont ook goed wat voor een levensgevaarlijke missies soldaten kunnen meemaken en waarom sommige van deze soldaten de Medal of Honor hebben gekregen.

Ondanks dat de film wel mooi in beeld is gebracht vergeet je wel snel wie welke soldaat nou speelt en hoe ze heten. Alleen de Bekendere acteurs zoals Orlando Bloom en Scott Eastwood kun je dankzij hun bekendheid wel eerder terug herkennen in de film. Ondanks deze onbekendheid van de cast weet Caled Landry Jones als staff sergeant Ty Carter toch nog goed acteerwerk neer te zetten in de film en de film zo haast te dragen.