Een aangrijpend voorbeeld van hoe een ingetogen film het publiek eindeloos de ruimte kan geven tot nadenken.
play

8,0 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigd Koninkrijk

Never Rarely Sometimes Always is een intiem portret over twee tienermeiden, die opgroeien in het landelijke Pennsylvania en dat is geschreven en geregisseerd is door Eliza Hittman. De 17-jarige Autumn (Sidney Flanigan) wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap en vanwege een gebrek aan steun in haar omgeving kan ze dit geheim moeilijk delen. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar (Talia Ryder) begrijpt haar situatie en zonder veel woorden met elkaar te wisselen besluit zij direct om Autumn te helpen. Met het adres van een abortuskliniek in Brooklyn op zak reizen ze samen de staatsgrens over naar New York. Het wordt een emotionele reis waarbij ze meer leren over vriendschap, moed en medeleven.

Regie
Eliza Hittman
Cast
Ryan Eggold, Mia Dillon, Lizbeth MacKay, Talia Ryder, Eliazar Jimenez, Sharon Van Etten, Aurora Richards, Drew Seltzer.
Release
24.01.2020
Release NL
02.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Eliza Hittman | Scenario: Eliza Hittman | Cast: Sidney Flanigan (Autumn), Talia Ryder (Skylar), Théodore Pellerin (Jasper), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar:2020

In een conservatieve uithoek van Pennsylvania komt Autumn erachter dat ze zwanger is. Het tienermeisje heeft het al niet makkelijk, met een vader die meer liefde toont voor de hond dan voor zijn dochter, die hij maar een chagrijnig kind vindt. Ook haar klas- en leeftijdsgenoten gunnen haar meestal geen blik waardig, hooguit een minachtende. Ze weet niets zo zeker als dat ze geen moeder wil worden. Over niets is ze echter zo onzeker als hoe ze dat voor elkaar moet krijgen. De enige die haar onvoorwaardelijk helpt is haar vriendin en nichtje Skylar. Maar hoeveel kunnen twee tienermeisjes?

Hoe weinig het systeem kan en hoe beknellend het Amerikaanse systeem kan zijn voor degenen die aan de verkeerde kant van de onbegrensde mogelijkheden zitten, wordt nergens zo duidelijk als bij de Autumns lokale abortuskliniek. Het vermoeden dat ze zwanger is, wordt door de dienstdoend arts bevestigd met een zwangerschapstest uit de supermarkt, waarna ze een videoband te zien krijgt waarin een witte man in een gedateerd pak de schadelijke gevolgen van een abortus opsomt. Thuis mogen ze echter niets van de zwangerschap weten en al gauw lijken de mogelijkheden binnen de grenzen van de wet uitgeput.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Never Rarely Sometimes Always

acties