Summerland

Summerland (2020)

Love. Magic. Hope.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Summerland is en nieuwe oorlogsdrama geregisseerd en geschreven door Jessica Swale. Dit is de eerste grote film die ze heeft geregisseerd en geschreven, want hiervoor heeft ze alleen korte filmpjes geregisseerd.

De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om aan haar schrijfwerk te werken trekt Alice (Gemma Arterton) zich terug naar de kliffen aan zee in Dover in Zuid-Engeland. In haar eenzaamheid probeert ze te werken aan belangrijke boeken over het wetenschappelijke bewijs dat mythes en magie niet bestaan. Als ze op een dag de deur opent, wordt ze gevraagd om voor de gevluchte jongen Frank (Lucas Bond) te zorgen. Alice probeert voor Frank te zorgen, maar heeft liever dat hij zo snel mogelijk naar een ander onderduikadres gaat, zodat ze verder aan haar boeken kan werken. Ondanks dat ze afstandelijk probeert te zijn tegenover Frank ontstaat er dankzij zijn onschuld en nieuwsgierigheid toch een band tussen de twee. Zo wordt ze geconfronteerd met haar verleden en leert ze dat ze haar leven misschien toch op een andere manier moet beleven.

Deze film heeft een mooi en emotioneel verhaal over hoe mensen in moeilijke tijden hun emoties en gevoelens proberen weg te stoppen. Zonder dat dit hun echt verder helpt. Ondanks dat de film op een moment als wat voor de hand liggend overkomt, blijft het toch een mooi en inspirerend verhaal houden. Jessica Swale heeft de scenes van het hoofdpersonage waar de film van het nu naar het verleden springt op een mooie manier naast elkaar gezet.

Regisseur Jessica Swale en fotografie directeur Laurie Rose, hebben vele scenes en plaatsen van de film ook op een mooie passende manier in beeld gebracht. De zeeklif van Dover komt zo over als een zomerlocatie waar je je problemen even kan vergeten.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan door de cast. Gemma Arterton komt met deze rol wat over als de Oscar winnende rol die Jack Nicholson speelde in de film As Good As It Gets uit 1997. Samen met Lucas Bond heeft ze een goede chemie die haar personage gedurende film doet veranderen. In de Flashback scenes heeft Gemma Arterton ook een goede chemie met het personage van Gugu Mbatha-Raw die een oude vriendin van haar speelt in de film. Dixie Egerickx komt in deze film ook goed naar voren als een vriendin van Lucas Bond zijn personage. Ze laat met deze rol zien dat ze een goede jonge actrice kan zijn als ze een goed script heeft om mee te werken. In ditzelfde weekend was namelijk ze ook te zien in de film The Secret Garden waar ze door een minder script als een te negatief iemand overkwam.