Summerland

Summerland (2020)

Love. Magic. Hope.

Zwalkend oorlogsverhaal over een zonderlinge schrijfster die opeens de zorg over een kind krijgt.
play

6,4 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
99 Min Verenigd Koninkrijk

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice (Gemma A.) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken.

Regie
Jessica Swale
Cast
David Horovitch, Tom Courtenay, Siân Phillips, Penelope Wilton, Amanda Root, Gugu Mbatha-Raw, Gemma Arterton, Amanda Lawrence, Martina Laird, Jessica Gunning, Daniel Eghan, Karl Farrer, Sally Scott, Dixie Egerickx, Toby Osmond, Casper Allpress, Lucas Bond, David Ajao, Nina Beagley.
Release
24.07.2020
Release NL
13.08.2020
Release DVD
17.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Jessica Swale | Scenario: Jessica Swale | Cast: Gemma Arterton (Alice), Penelope Wilten (Oudere Alice), Lucas Bond (Frank), Tom Courtenay (Mr. Sullivan), Gugu Mbatha-Raw (Vera), Dixie Egerickx (Edie), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2020

Het zijn de oorlogsjaren aan de Britse krijtkust waar de onlangs overleden Vera Lynn zo verlangend over zong. Hier woont de zonderlinge en allesbehalve geliefde schrijfster Alice die door de dorpelingen met de nek wordt aangekeken. Kinderen trekken belletje en gooien modder en zand in haar brievenbus. De roddelende dames in het dorp kunnen er maar niet over uit hoe onaardig en onaangepast de schrijfster is en hoe ze zich steeds weer weet te onttrekken aan haar verantwoordelijkheden.

Honderden kilometers verderop bombarderen de Duitsers Londen. Voor kinderen is het geen veilige plek dus wordt de jonge Frank naar een pleeggezin gestuurd. Zo staat hij op een goede dag bij Alice op de stoep, die zich helemaal niet kan herinneren dat ze zich ooit heeft opgegeven als pleegouder. Ze is bezig met een boek over folklore en luchtspiegelingen en heeft allesbehalve de behoefte om zich over een kind te ontfermen. Ze wil er dan ook zo vlug mogelijk weer vanaf.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Summerland Nieuwsberichten