Blu-ray

'Summerland' met Gemma Arterton in een naoorlogs Engeland [Blu-ray]

Summerland was maar beperkt in de Nederlandse bioscopen te zien.

door Bram de Groot om 11:56 in Blu-ray
Actrice Gemma Arterton blijft de afgelopen jaren prima films afleveren, soms vanuit Hollywood en ook regelmatig met kleinere titels. Verleden jaar zagen we haar in het drama Summerland van Britse regisseur / schrijver Jessica Swale.

Een enorm opvallende film bleek Summerland niet, maar er is er zeker eentje voor de liefhebbers van een prima drama dat zich in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog afspeelt.
Mede door de coronacrisis wist de film geen opvallende omzet aan de bioscoopkassa's neer te zetten. Wel was de ontvangst prima, met een mooie 77% op Rotten Tomatoes.

De Critics Consensus: "In Summerland wordt het leven net iets te gemakkelijk afgebeeld, maar de bijdrage van Gemma Arterton voegt de broodnodige extra warmte toe."


Blu-ray: Summerland

Discs: 1 x Blu-ray | Release: maart 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461877550 | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze uitgave van Summerland zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. We zien zes van de hoofdrolspelers, waaronder Gemma Arterton. We zien ook veel bewijs van de goede ontvangst, inclusief een vermelding dat de film 'certified fresh' is op Rotten Tomatoes.

Over de kwaliteit van Blu-ray uitgaven valt tegenwoordig weinig meer te zeggen. Eigenlijk alle distributiemaatschappijen hebben de High Definition-transfer goed voor elkaar. Dit geldt ook voor deze uitgave.

Distributeur Remain in Light houdt het opnieuw erg beknopt. Zo is een standaard DTS-HD 5.1 track, overigens ruim voldoende voor de gemiddelde kijker, en helaas staan er geen extra's op de schijf.


Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan.

Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair