Run Sweetheart Run

5,3 details

  • 98 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Een vrouw gaat op blind date met een man. Naarmate de avond vordert, vertoont de man gewelddadig gedrag. De vrouw is doodsbang en slaat op de vlucht. Haar date wil haar echter niet laten gaan en zet de achtervolging in.

Regie
Shana Feste
Cast
Clark Gregg, Shohreh Aghdashloo, Brandon Keener, Brandon Molale, Olivia Alaina May, Aml Ameen, Pilou Asbæk, Betsy Brandt, Dayo Okeniyi, Caleb Spillyards, Lamar Johnson, Ella Balinska, Jess Gabor, Briana Lane, Jake Allyn.
Release
27.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Shana Feste | Scenario: Keith Josef Adkins, Shana Feste, Kellee Terrell | Cast: Ella Balinska (Cherie), Pilou Asbæk (Ethan), Clark Gregg (James R. Fuller), Dayo Okeniyi (Trey), Shohreh Aghdashloo (First Lady), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2020

Secretaresse en alleenstaande moeder Cherie heeft een heftige relatiebreuk achter de rug. Aan daten wil ze nog niet denken, maar daar komt verandering in wanneer haar rijke baas een date voorstelt met een kennis van hem. Op papier is Ethan de perfecte man en hij heeft ook nog eens een uiterlijk om jaloers op te zijn. Genoeg reden voor Cherie om een oppas te regelen, haar mooiste jurk aan te trekken en het dateleven weer te betreden. De avond gaat perfect, maar wanneer de twee bij Ethans herenhuis komen, gaat de date heel snel bergafwaarts.

Wanneer Cherie en Ethan zijn woning betreden wil de camera mee naar binnen, maar wordt tegengehouden door Ethan, die de vierde wand doorbreekt en zegt dat de kijker niet welkom is. Het is een verrassend moment dat subtiel een thema introduceert dat zijn weg vindt door de hele film: toestemming en seksisme. De camera blijft een tijdje voor de dichte deur staan terwijl het akelige geschreeuw van Cherie te horen is. Het is een ijzingwekkend begin dat je meteen wakker schudt.