Dit normale gezin wordt flink opgeschud door het feit dat vaderlief de transitie heeft ingezet om een vrouw te worden.
play

6,2 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Denemarken
93 Min Denemarken

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

Alt titel
En helt almindelig familie
Regie
Malou Reymann
Cast
Hadewych Minis, Mikkel Boe Følsgaard, Kristian Halken, Jessica Dinnage, Tammi Øst, Neel Rønholt, Morten Bjørn, Lado Hadzic, Peter Zandersen, Kaya Toft Loholt, Camilla Kold Krohn Gade, Nicolai Dahl Hamilton, Rikke Bilde, Virginia Quetglas.
Release
27.01.2020
Release NL
09.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Malou Reymann | Scenario: Maren Louise Käehne, Malou Reymann en Rune Schjøtt | Cast: Mikkel Boe Følsgaard (Thomas, Agnete), Kaya Toft Loholt (Emma), Rigmor Ranthe (Caroline), Neel Rønholt (Helle), Hadewych Minis (Petra), e.a. | Jaar: 2020

Als de vader van twee meisjes laat weten dat hij de transitie is ingegaan richting vrouw-zijn, verandert dit de relatie met zijn dochters volledig. De film, die is gebaseerd op de ervaringen van Malou Reymann met haar eigen vader, is een mooi persoonlijk verhaal vol humor. A Perfectly Normal Family blinkt uit in de weergave van een volledig veranderende dynamiek binnen een hecht gezin.

De film opent met beelden die Thomas maakt van zijn twee baby's en zijn vrouw. Het lijkt inderdaad op een hele normale familie. Als er vervolgens naar het heden geknipt wordt, lijken er een hoop spanningen te bestaan tussen de ouders. Emma en Caroline zijn nu respectievelijk elf en veertien jaar oud. De reden van de conflicten komt al snel naar buiten: Thomas zet de transitie in om vrouw te worden. Zijn vrouw wil daarom onmiddellijk van hem scheiden. De oudste dochter Caroline gaat vrij goed met dit nieuws om, maar Emma lijkt er toch de nodige moeite mee te hebben. Als Thomas in een vrouw is veranderd, en nu Agnete genoemd wil worden, durft Emma niet eens te kijken. Ze houdt een sjaal om haar hoofd tijdens een gezinsgesprek bij een therapeut, omdat ze deze nieuwe versie van haar vader niet durft aan te kijken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Perfectly Normal Family

acties