Een klassieke Duitse krimi met een waardevolle duistere twist, het criminele voorbij.
play

7,4 details

  • 123 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Duitsland
123 Min Duitsland

Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn. Maar waarom vermoordde zijn cliënt, de zeventigjarige Fabrizio Collini, deze vooraanstaande industrieel? Terwijl Collini blijft zwijgen over zijn motieven raakt Caspar steeds dieper betrokken in de zaak en wordt hij niet alleen met zijn eigen verleden geconfronteerd, maar stuit hij ook op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis, eentje die veel mensen liever verborgen hadden gehouden.

Alt titel
The Collini Case
Regie
Marco Kreuzpaintner
Cast
Alexandra Maria Lara, Franco Nero, Rainer Bock, Catrin Striebeck, Jannis Niewöhner, Elyas M'Barek, Manfred Zapatka, Heiner Lauterbach, Peter Prager, Hannes Wegener, Falk Rockstroh, Pia Stutzenstein, Anne Haug.
Release
18.04.2019
Release NL
16.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco Kreuzpaintner | Scenario: Christian Zübert, Robert Gold, Jens-Frederik Otto | Cast: Franco Nero (Fabrizio Collini), Elyas M'Barek (Caspar Leinen), Alexandra Maria Lara (Johanna Meyer), Heiner Lauterbach (Prof. Dr. Richard Mattinger), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2019

De jonge, ambitieuze advocaat Caspar Leinen neemt een op het eerste gezicht nietszeggende pro bono-klus als raadsman van een moordenaar, een zekere Collini. In het eerste uur van deze Duitse film ontvouwt zich dan ook een - eveneens op het eerste gezicht - nietszeggend rechtbankdrama. Leinen blijkt lang niet altijd bekend met de rechtbanketiquette, of blijkt in elk geval lang niet altijd bereid zich er aan te houden. Daarnaast is de advocaat van de tegenpartij zijn voormalige universiteitsprofessor. Echter, hoe dieper Leinen in de zaak duikt, hoe minder het nog gaat om de lessen die hij als groentje kan trekken. Het gaat om de niet te negeren geschiedenislessen van een natie.

Het slachtoffer van Collini is de bejaarde industriemagnaat Hans Meyer, die zo rond de eeuwwisseling van onbesproken bedrag is. Waarom de Italiaanse Collini, zelf ook al ruim een halve eeuw oud, speciaal naar Duitsland is gekomen om Meyer te liquideren is een raadsel. Veel wil hij er niet over kwijt. Zelfs tegen zijn advocaat kan er niet veel meer van af dan kort hoofdschudden of bevestigend knikken. Het onderzoek van Leinen naar de beweegredenen van zijn moordende cliënt brengen hem zelfs tot in een klein Italiaans dorpje. Tegen ieders advies in, van zowel nabestaanden als moordenaar, gaat hij tot het uiterste om de onderste steen boven te krijgen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Der Fall Collini

acties