Duelles (2018)

Revolutionary Road overgoten met een heerlijk dik Hitchcock-sausje. Veerle Baetens en Anne Coesens zijn in topvorm.
play

6,1 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • België
97 Min Frankrijk

Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op.

Regie
Olivier Masset-Depasse
Cast
Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou, Annick Blancheteau, Arieh Worthalter, Laurent Van Wetter, Luan Adam, Jules Lefebvres.
Release
07.09.2018
Release NL
16.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Masset-Depasse | Scenario: Barbara Abel, Giordano Gederlini, Olivier Masset-Depasse | Cast: Veerle Baetens (Alice Brunelle), Anne Coesens (Céline Geniot), Mehdi Nebbou (Simon Brunelle), Arieh Worthalter (Damien Geniot), Jules Lefebvres (Theo), Luan Adam (Maxime), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2018

Begin dit jaar was Duelles de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Magrittes du cinéma, de Belgische Oscars. Daar sleepte de film een recordaantal van negen prijzen in de wacht, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste hoofdrolspeelster. En terecht, want onze zuiderburen leveren met deze psychologische thriller een waar huzarenstukje af.

Het Frans-Belgische Duelles, gebaseerd op de roman 'Derrière la Haine' van Barbara Abel, draait om Alice en Céline, twee huisvrouwen die midden jaren zestig niet alleen buren zijn, maar ook beste vriendinnen. Ze wonen in een vrijstaande twee-onder-één-kap, ergens in een rijke buitenwijk, en lopen dagelijks de deur bij elkaar plat. Zelfs hun gezinssituatie is identiek, want beide vrouwen hebben een liefhebbende man en zijn moeder van een zoontje.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Duelles

acties