nu in de bioscoop

Druk (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Druk is een nieuwe komedie drama geregisseerd en deels geschreven door Thomas Vinterberg, de regisseur van The Hunt.
In de film besluit Martin (Mads Mikkelsen) samen met drie andere collega’s de theorie te testen dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed je geest kan verruimen tijdens het dagelijkse leven. Zo kun je problemen verminderen en juiste creatiever denken. De vier middelbare school leraren weten zo op een vindingrijke en meer relaxte manier les te geven. Terwijl de vier steeds vaker en meer drinken, leren ze langzamerhand dat er ook een negatieve kant zit aan het drinken van alcohol. Zo moeten ze zien te bepalen tot hoever ze bereid zijn te gaan voor hun experiment, voordat het te veel uit de hand begint te lopen.
Omdat de Deense regisseur uit het land komt dat vorig jaar als een van de hoogste percentage alcoholgebruik onder tieners ter wereld kende, probeert hij met deze film te laten zien wat de gevolgen van alcohol kunnen zijn. Ondanks dat ze met deze film de gevolgen van alcohol naar voren proberen te brengen, laten ze toch op een goede gebalanceerde manier zien wat zowel de positieve als negatieve kanten van het gebruik van alcohol kunnen zijn. Zo krijg je als kijker tot op het eind van de film zelf de kans om in te vullen hoe je over alcohol denkt zonder een er een slecht gevoel aan over te houden.
De vier hoofdrollen van de film komen niet alleen goed over als collega’s maar ook als goede vrienden van elkaar. Ze blijven elkaar steunen tijdens hun experiment, maar ook wanneer een van de vier het persoonlijk zwaar heeft met zijn leven. Alle vier worden helaas niet met evenveel persoonlijke info naar voren gebracht, waardoor je als kijker wel wat meer geeft om de ene dan om de ander. Alle vier weten ze ook op een geloofwaardige manier over te brengen dat hun personages met alcohol aan het experimenteren zijn zonder het op een overdreven manier te doen.