Druk (2020)

Op alcohol, de oorzaak en oplossing van alle problemen in het leven!
play

7,7 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Denemarken
  • Zweden
  • Nederland
117 Min Denemarken

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Alt titel
Another Round
Regie
Thomas Vinterberg
Cast
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Susse Wold, Maria Bonnevie, Helene Reingaard Neumann, Morten Thunbo, Magnus Millang, Frederik Winther Rasmussen, Albert Rudbeck Lindhardt, Michael Asmussen, Martin Greis, Dorte Højsted, Mercedes Claro Schelin, Diêm Camille G., Magnus Sjørup.
Release
12.09.2020
Release NL
19.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Vinterberg | Scenario: Thomas Vinterberg & Tobias Lindholm | Cast: Mads Mikkelsen (Martin), Thomas Bo Larsen (Tommy), Lars Ranthe (Peter), Magnus Millang (Nikolaj), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2020

"Op alcohol, de oorzaak en oplossing van alle problemen in het leven." Zo toastte Homer Simpson ooit in The Simpsons. Het is een filosofie die de hoofdpersonen van Druk onderschrijven. Thomas Vinterbergs nieuwste film onderzoekt zowel de positieve als negatieve effecten van alcohol en de drinkcultuur van Denemarken, met zowel hilarische als tragische gevolgen.

De vier mannen zijn docent op dezelfde middelbare school. De veertigste verjaardag van muziekleraar Nikolaj is aanleiding voor vooral geschiedenisleraar Martin om de balans van zijn leven op te maken. Hij heeft een vrouw en twee kinderen, maar ziet zijn vrouw nauwelijks, heeft geen plezier meer in zijn werk en is bang dat hij saai is geworden. Tijdens het feestje bespreken de vier de theorie van de Noorse psychiater Finn Skårderud, die betoogt dat de mens geboren wordt met een alcoholpromillagetekort van 0,05%. We zouden allemaal creatiever, relaxter en scherper worden van een beetje drinken.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Druk Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Druk

acties