Deze topfilm met 'Fantastic Beasts'-acteur Mads Mikkelsen kijk je binnenkort op Netflix

Deze topfilm met 'Fantastic Beasts'-acteur Mads Mikkelsen kijk je binnenkort op Netflix

'Druk' - de Oscarwinnende film van Thomas Vinterberg - wordt begin mei toegevoegd aan de catalogus van de streamingdienst.

Netflix pakt binnenkort met een interessante nieuwe titel: Druk. In deze komische dramafilm speelt topacteur Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) die hoopt zijn leven een boost te geven door meer te gaan drinken.

Volgens een theorie van een Noorse psychiater wordt de mens geboren met een tekort van een half promille alcohol in het bloed.

Het leven zou er veel beter van worden als we allemaal wat meer drinken, zo luidt de boodschap. Vier uitgebluste docenten besluiten de proef op de som te nemen. En dat gaat natuurlijk gruwelijk mis.

Geweldig concept
Dit concept vormt de basis voor Druk: een prent van de Deense regisseur Thomas Vinterberg, met wie Mikkelsen eerder de eveneens sterk ontvangen film Jagten (2012) maakte.

Het resultaat is een ontzettend geslaagd drama met komische noten. Druk won in 2021 de Oscar voor beste internationale speelfilm. Absoluut het kijken waard dus.

Druk is vanaf zaterdag 6 mei op Netflix te zien.


Druk (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Thomas Vinterberg | Cast: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, e.a.
Martin, een vermoeide geschiedenisleraar, begint samen met drie bevriende collega's aan een gewaagd experiment. Volgens een populaire theorie zou de mens veel gelukkiger en creatiever zijn met meer alcohol in het bloed. De mannen besluiten dat zelf uit te proberen door elke dag voor de les een slokje te nemen. Al snel loopt de boel echter uit de hand.

Een melding ontvangen op de dag dat Druk op Netflix verschijnt? Dat kun je hier regelen.

NieuwsFilm

meest populair