Regisseur James Gray verbeeldt zijn eigen jeugd in een drama vol tegenstellingen en zonder duidelijk doel.
play

6,7 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Brazilië
114 Min Verenigde Staten

Armageddon Time is een zeer persoonlijk coming-of-age-verhaal van de gerenommeerde filmmaker James Gray over de kracht van familiebanden en het najagen van de ‘American Dream’. De sterrencast van de film bestaat onder meer uit Anthony Hopkins, Anne Hathaway en Jeremy Strong.

Regie
James Gray
Cast
Robert De Niro, Anthony Hopkins, Anne Hathaway, Cate Blanchett, Jessica Chastain, Donald Sutherland, Oscar Isaac, Domenick Lombardozzi, Jeremy Strong, John Diehl, Lizbeth MacKay, Tovah Feldshuh, Richard Bekins, Teddy Coluca, Marcia Haufrecht, Andrew Polk, Michael Banks Repeta, Dane West, Jacob Mackinnon, Jaylin Webb, Ryan Sell, Landon James Forlenza.
Release
19.05.2022
Release NL
08.12.2022
Release DVD
21.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gray | Scenario: James Gray | Cast: Banks Repeta (Paul Graff), Jaylin Webb (Johnny), Anne Hathaway (Esther Graff), Jeremy Strong (Irving Graff), Anthony Hopkins (Aaron Rabinowitz), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2022

Voor het coming-of-agegenre bestaat eigenlijk nog steeds geen fatsoenlijke Nederlandse term, want volwassenwordingsdrama bekt niet lekker en dekt ook niet echt de lading. Het genre is een geschikt middel om de ontwikkeling van een kind te verbeelden, waarbij het vaak draait om een keerpunt in iemands leven dat van invloed zal zijn op de rest van diens leven.

Het drama Armageddon Time van James Gray dreigt bij veel recensenten klakkeloos in het coming-of-agehokje te belanden. Nu is dat genre niet in beton gegoten, maar een belangrijk kenmerk is toch wel persoonlijke groei van de hoofdpersoon. En daar ontbreekt het aan. Tiener Paul weet heel goed wat zijn principes zijn en laat zich door niets of niemand vormen of weerhouden. De creatieveling heeft geen zin om op te letten in de klas, heeft een rebelse aard en zou het liefst kunstenaar worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Armageddon Time Nieuwsberichten