Madre (2019)

Blijf je een moeder als je kind is verdwenen? Madre zoekt naarstig en obsessief naar het antwoord.
play

6,9 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Spanje
  • Frankrijk
128 Min Spanje

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse kust. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit. Tot ze op een dag de Franse tiener Jean tegenkomt die haar sterk doet denken aan haar zoo

Regie
Rodrigo Sorogoyen
Cast
Anne Consigny, Àlex Brendemühl, Frédéric Pierrot, Marta Nieto, Blanca Apilánez, Jules Porier, Raúl Prieto, Pablo Cobo, Guillaume Arnault, Álvaro Balas.
Release
30.08.2019
Release NL
23.07.2020
Release DVD
02.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Sorogoyen | Scenario: Isabel Peña, Rodrigo Sorogoyen | Cast: Marta Nieto (Elena), Jules Porier (Jean), Alex Brendemühl (Joseba) e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2019

De eerste twintig minuten van Madre zit je te kijken naar een Oscargenomineerde film. Letterlijk. Rodrigo Sorogoyen heeft zijn gelijknamige korte film uit 2017, waarin een moeder telefonisch de verdwijning van haar zesjarige zoon meemaakt, gebruikt als openingsscène van deze bioscoopfilm. [i]Madre[/] is daarmee vanaf het begin intens en beklemmend. Waar het publiek echter in 2017 de kans kreeg om na twintig minuten op adem te komen, volgen nu de gevolgen van het trauma. Want dat Elena, deze 'madre', een trauma heeft opgelopen is al snel duidelijk.

Tien jaar na het verschrikkelijke telefoongesprek woont de Spaanse Elena in Frankrijk aan het strand. Het is een strand dat vergelijkbaar moet zijn met de plek waar haar nog altijd vermiste zoon haar voor het laatst aan de telefoon had. Waarom ze juist voor dat strand gekozen heeft en waarom ze naar een land verhuisd is waar ze haar moedertaal niet kan spreken, is onduidelijk. Zoals wel meer in Madre expliciet onduidelijk is. Waar Sorogoyen in 2017 iedereen op het puntje van de stoel hield door slechts één kant van een telefoongesprek te laten zien, is de speelfilm helaas net zo eenzijdig. De onduidelijkheid en almaar groeiende berg vragen roepen iedere volgende scène minder om een antwoord.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Madre

acties