Pinocchio (2019)

Het duistere sprookje van Carlo Collodi komt opnieuw tot leven in de handen van Matteo Garrone.
play

6,3 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Italië
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
120 Min Italië

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert.

Regie
Matteo Garrone
Cast
Roberto Benigni, Marine Vacth, Teco Celio, Paolo Graziosi, Massimiliano Gallo, Gigi Proietti, Alida Baldari Calabria, Gianfranco Gallo, Davide Marotta, Rocco Papaleo, Federico Ielapi, Massimo Ceccherini, Alessio Di Domenicantonio, Enzo Vetrano, Maria Pia Timo.
Budget
$ 12.400.000
Opbrengst
$ 17.133.446
Release
19.12.2019
Release NL
22.07.2020
Release DVD
19.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Matteo Garrone | Scenario: Matteo Garrone en Massimo Ceccherini | Cast: Federico Ielapi (Pinocchio), Roberto Benigni (Geppetto), Rocco Papaleo (Gatto), Massimo Ceccherini (Volpe), Marine Vacth (Fata Turchina), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2019

Matteo Garrone, bekend van keiharde maffiafilms als Gomorra en Dogman, komt met zijn eigen versie van het bekende Pinokkio-sprookje over de houten pop die eigenlijk een echte jongen wil zijn. Zoals kon worden verwacht is het een duistere vertelling van het sprookje die dicht bij het originele bronmateriaal van Carlo Collodi blijft. Garrone kleedt de film subliem aan, maar Pinocchio weet niet de juiste snaren te raken.

In tegenstelling tot de welbekende Disney-animatiefilm uit 1940 is geprobeerde met deze Pinokkio-verfilming zoveel mogelijk bij het originele materiaal van schrijver Carlo Collodi te blijven. Dit zorgt voor een aantal grote verschillen met de Disney-film. Een van de meest opvallende is dat Japie Krekel een erg kleine rol speelt. Als de bekende krekel verschijnt, is het een bijna groteske versie die meer op een doorrookte groene Italiaan met een gerimpeld groot hoofd lijkt dan op een krekel. Dit zorgt er gelukkig wel voor dat we niet constant het hoge moraliserende stemmetje van de eigenlijk erg irritante Japie Krekel hoeven te horen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Pinocchio

acties