Made in Italy

Made in Italy (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Made in Italy is komedie drama geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door James D'Arcy. Dit is de eerste film die hij heeft geregisseerd, geschreven en geproduceerd. Voor deze film heeft hij meer kleine rollen gespeeld in andere films.

In de film moeten de vervreemde vader Robert (Liam Neeson) en zoon Jack (Micheál Richardson) samen van Londen naar Italië reizen. Hier moeten ze de villa van hun overleden vrouw en moeder zien te verkopen. De twee moeten de villa eerst verkoopbaar zien te maken, want de villa is onbewoond en onverzorgd achtergebleven. Tijdens het renoveren van de villa komen de twee veel mooie en soms pijnlijke dingen tegen die ze doen denken aan hun verloren geliefde. Deze momenten weet de band tussen vader en zoon flink te versterken, wat de samenwerking om de villa op te knappen een stuk beter laat verlopen.

Dat dit de eerste keer is dat James D'Arcy een film heeft geregisseerd en geschreven, valt helaas aan de simpele kwaliteit van de film terug te zien. Zo komen vele situaties wat voor de hand liggend over en sommige verhaallijnen worden wat snel afgeraffeld.

Het meest spijtige is de keuze van het filmgenre, want de film wordt voornamelijk neergezet als een komedie met een paar drama momenten. Deze drama momenten worden helaas overspoeld door de komedie in de film. Dit is voornamelijk jammer met de casting van Liam Neeson en Micheál Richardson in de hoofdrollen van de film. De acteurs zijn namelijk echt vader en zoon, die ook echt hun vrouw en moeder Natasha Richardson zijn verloren in 2009. Beide acteurs hadden deze situatie goed in de film kunnen verwerken als hier de kans voor was geweest, maar krijgen helaas maar een scene om dit echt te doen.

Ondanks dat hij het ook wat simpel doet, brengt James D'Arcy de Italiaanse cultuur wel leuk naar voren in de film, met het landschap, voedsel en muziek van het land. Ook maakt hij gebruik van Italiaanse acteurs en actrices in de film, om hier mee te helpen.